Menu

15/07/2021 Geplaatst

Gevestigd in

Duitsland

Algemene informatie

Branche

Gezondheidszorg

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 100.000 - € 250.000

Indicatie overnamebedrag

€ 250.000 - € 500.000

Resultaat voor belasting

Verlieslatend


Bedrijfshistorie / achtergrond
 • Uitlijnbehandelingen via teledentistry
Toonaangevend eHealth teledentistry bedrijf in Europa, gestart in 2020, om cosmetische tanden aligner behandelingen gemakkelijk, toegankelijk en betaalbaar te maken.  Teledentistry is het gebruik van informatietechnologie en telecommunicatie voor tandheelkundige zorg, consultatie, onderwijs en bewustmaking van het publiek. Ons product wordt geproduceerd door een ervaren Duits lab dat al 7 jaar op de markte, en produceerde meer dan 100k tratment plannen, met een speciale meerlaagse folie ad snijtechniek. Europa is een opkomende markt. 78% van de verkoop van clear aligners is in 2017 afkomstig van D2C kanalen en de tendens is groeiende! Vrouwelijke bevolking levert de belangrijkste bijdrage aan de marktgroei Het bedrijf heeft het concurrentievoordeel van prijsleiderschap in een steeds meer commoditized markt door zijn pure digitale aanpak in aligner behandelingen. De kern van de dienstverlening is het gemak voor de klant. Dit wordt vertaald in een volledig digitaal-only model, waarbij gebruik wordt gemaakt van de EU-richtlijn Telemedicine en de nieuwste technologieën om dit te ondersteunen. Invisible aligners zijn orthodontische hulpmiddelen die een transparante, plastic vorm van een tandheelkundige beugel zijn om tanden aan te passen.  Op basis van een 3D-scan of -afdruk van het gebit modelleert een innovatieve planningssoftware de beweging van het gebit tot de gewenste stand. 

Activiteiten van het bedrijf
 • Investeerder
  Het bedrijf wil € 450k ophalen voor investering in digitale productontwikkeling en marketing, om uit te kunnen breiden naar Nederland en 1 ander Europees land. Waarschijnlijk zal een 2e investering nodig zijn in Q2 2022 voor verdere marktgroei en uitbreiding...

Onderscheidend vermogen
 • Unieke service.
 Dankzij moderne technologie zoals telemedicine, kunnen wij de medische ondersteuning van de behandeling door onze tandartsen garanderen, zelfs zonder de meestal dure fysieke tandartsbezoeken. Tandarts die op afstand casussen goedkeurt en begeleidt + thuisafdruksets. Bewaking van de behandeling in één digitaal overzicht, dus tijdens de behandeling ondersteuning met digitale consults en kwaliteitscontroles. Het bedrijf beknibbelt niet op de kwaliteit van hun aligners. Onze ervaren partners zorgen voor de hoogste kwaliteit door gebruik te maken van de modernste technologieën.

Overig
 • Markt

De wereldwijde markt van Clear Aligners werd in 2019 gewaardeerd op 1,89 miljard dollar en zal naar verwachting in 2027 8,81 miljard dollar bedragen. 60% van de bevolking heeft problemen met scheefstaande tanden. Volledig digitaal proces. Eenvoudige marketing: dezelfde behandeling voor 50% van de prijs & meer gemak. Het resultaat hiervan is: Lage acquisitiekosten, alleen in goed opgeleide markten.

 • Verkoopstrategie

Prestatie deals met Mkt bureaus voor lager risico op eigen cash flow. Targeting op prijsgevoelige klanten die door concurrentie zijn opgeleid.

Het bedrijf wil € 450k ophalen voor investering in digitale productontwikkeling en marketing, om uit te kunnen breiden naar Nederland en 1 ander Europees land.

Begrote omzet € 500k in Q1 2022.

Waarschijnlijk zal een 2e investering nodig zijn in Q2 2022 voor marktgroei en uitbreiding. Het resultaat zal naar verwachting break even zijn en schaalvergroting naar 2 nieuwe EU landen.


Teledentistry bedrijf
Regio
Duitsland
Branche
Gezondheidszorg
Type
Te koop aangeboden
Omzet
100.000 - 250.000
Overname
250.000 - 500.000
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.