01/09/2021 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Brabant

Algemene informatie

Branche

Bouw

Soort bedrijf

Installatiebedrijf

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 250.000 - € 500.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming kent een lange bestaansgeschiedenis en heeft een gerenommeerde naam opgebouwd als een allround loodgietersbedrijf, actief op zowel de zakelijke als particuliere markt. Naast de installatiewerkzaamheden vinden werkzaamheden plaats op het gebied van dakbedekking en specialistische zink- en loodwerken.

De bedrijfslocatie is centraal gelegen en beschikt over een kantoor, kantine, werkplaats en magazijn. Tevens zijn er drie (verhuurde) appartementen. Overname van het onroerend goed behoort tot de mogelijkheden alsook huur van de bedrijfslocatie. Dat is een optie, geen voorwaarde. Het bedrijf is derhalve verplaatsbaar.


Activiteiten van het bedrijf

Het omzetniveau bedraagt gemiddeld € 1.000.000 op jaarbasis en is winstgevend. Voor 2020 wordt een minimaal gelijkwaardige omzet en winstgevendheid geprognosticeerd. Buiten de eigenaar zijn er 5 allround loodgieter/installateurs actief. De kantoorwerkzaamheden vinden plaats door de vrouw van de eigenaar en een parttime administratief medewerkster.

De ondernemer is vanwege gebrek aan interne opvolging op zoek naar een geschikte overnamekandidaat waarbij de huidige eigenaar, indien gewenst, mee wil werken aan een goede en soepele overdracht van het bedrijf. De ondernemer wenst 100% van de aandelen te verkopen.


Onderscheidend vermogen

De onderneming biedt uitstekende perspectieven en synergievoordelen voor een bestaande speler in de installatiebranche. Het bedrijf is tevens interessant voor ondernemende MBI-kandidaten met kennis(en kunde) van de branche. Het betreft een aandelentransactie. 

 


Overig

Na het ondertekenen van een geheimhoudingsovereenkomst volgt verdere informatie.


Installatiebedrijf in regio Tilburg
Regio
Noord-Brabant
Branche
Bouw
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
250.000 - 500.000