Profile number 102256

Installatiebedrijf in regio Tilburg

01/09/2021 Date added

Located in

Noord-Brabant

General information

Sector

Construction

Type of company

Installation company

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

Shares

Life phase enterprise

Full-grown

Employees in FTE

5 - 10

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition


Financial information

Turnover last financial year

€ 500.000 - € 1.000.000

Asking price

€ 250.000 - € 500.000

Earnings before taxes

Confidential


Company history/background

De onderneming kent een lange bestaansgeschiedenis en heeft een gerenommeerde naam opgebouwd als een allround loodgietersbedrijf, actief op zowel de zakelijke als particuliere markt. Naast de installatiewerkzaamheden vinden werkzaamheden plaats op het gebied van dakbedekking en specialistische zink- en loodwerken.

De bedrijfslocatie is centraal gelegen en beschikt over een kantoor, kantine, werkplaats en magazijn. Tevens zijn er drie (verhuurde) appartementen. Overname van het onroerend goed behoort tot de mogelijkheden alsook huur van de bedrijfslocatie. Dat is een optie, geen voorwaarde. Het bedrijf is derhalve verplaatsbaar.


Company activities

Het omzetniveau bedraagt gemiddeld € 1.000.000 op jaarbasis en is winstgevend. Voor 2020 wordt een minimaal gelijkwaardige omzet en winstgevendheid geprognosticeerd. Buiten de eigenaar zijn er 5 allround loodgieter/installateurs actief. De kantoorwerkzaamheden vinden plaats door de vrouw van de eigenaar en een parttime administratief medewerkster.

De ondernemer is vanwege gebrek aan interne opvolging op zoek naar een geschikte overnamekandidaat waarbij de huidige eigenaar, indien gewenst, mee wil werken aan een goede en soepele overdracht van het bedrijf. De ondernemer wenst 100% van de aandelen te verkopen.


Unique selling points

De onderneming biedt uitstekende perspectieven en synergievoordelen voor een bestaande speler in de installatiebranche. Het bedrijf is tevens interessant voor ondernemende MBI-kandidaten met kennis(en kunde) van de branche. Het betreft een aandelentransactie. 

 


Other

Na het ondertekenen van een geheimhoudingsovereenkomst volgt verdere informatie.


Installatiebedrijf in regio Tilburg
Region
Noord-Brabant
Sector
Construction
Type
For sale
Turnover
500.000 - 1.000.000
Overname
250.000 - 500.000