23/11/2020 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

N.v.t.

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Onze opdrachtgever, een partij die internationaal actief is op het gebied van projectontwikkeling in verschillende energie sectoren zoekt een of meerdere investeerders ten behoeve van een WKK / koelproject in Nederland.

Onderhavig WKK/koelproject bestaat uit de synergie tussen een WKK installatie en een aantal koelcellen die de restwarmte van de WKK betrekken middels een absorptie koelmachine om zuivel- en diepvriesproducten te koelen en koel te houden. Alle drie types machines zijn beproefde installaties die zich individueel meer dan bewezen hebben. Het is de combinatie ervan die dit project uniek maakt.


Activiteiten van het bedrijf

Warmte-Kracht-Koppeling installatie loopt op aardgas dat van het aardgasnet wordt betrokken middels een netaansluiting terwijl de geproduceerde stroom op het net wordt gezet zodat er behalve warmte ook stroom wordt geproduceerd beide met een vermogen van 1 Megawatt (el. + therm). De verwachte kWh productie is 10 miljoen kWh die voor ca. 5 cent per kWh op de stroommarkt wordt verhandeld.

Beide stroomverkoop en warmte benutting middels koeling leveren per jaar zo’n 600.000 euro op. De jaarlijkse kosten bedragen zo’n 250.000 euro. De totale investering, aanschaf WKK, koelcellen, absorptiekoelmachine en gas- en stroom aansluiting bedraagt zo’n 250.000 euro zodat de terugverdientijd minder dan een jaar is.

De betrokkenheid van de investeerder is dus hooguit een jaar maar kan indien gewenst worden verlengd tot 5 jaar tegen een rentepercentage van 10 procent per jaar.

Vanzelfsprekend wordt uw reactie vertrouwelijk en onder NDA behandeld.


WKK / Koelproject
Regio
Nederland
Branche
Industrie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
Vertrouwelijk
Overname
100.000 - 250.000