Profile number 101490

WKK / Koelproject

23/11/2020 Date added

Located in

The Netherlands

General information

Sector

Engineering

Type of company

Other

Legal entity

None

Type of transaction

To be determined

Life phase enterprise

Growing

Employees in FTE

< 5

Type of buyer

Investor


Financial information

Turnover last financial year

Confidential

Asking price

€ 100.000 - € 250.000

Earnings before taxes

Confidential


Company history/background

Onze opdrachtgever, een partij die internationaal actief is op het gebied van projectontwikkeling in verschillende energie sectoren zoekt een of meerdere investeerders ten behoeve van een WKK / koelproject in Nederland.

Onderhavig WKK/koelproject bestaat uit de synergie tussen een WKK installatie en een aantal koelcellen die de restwarmte van de WKK betrekken middels een absorptie koelmachine om zuivel- en diepvriesproducten te koelen en koel te houden. Alle drie types machines zijn beproefde installaties die zich individueel meer dan bewezen hebben. Het is de combinatie ervan die dit project uniek maakt.


Company activities

Warmte-Kracht-Koppeling installatie loopt op aardgas dat van het aardgasnet wordt betrokken middels een netaansluiting terwijl de geproduceerde stroom op het net wordt gezet zodat er behalve warmte ook stroom wordt geproduceerd beide met een vermogen van 1 Megawatt (el. + therm). De verwachte kWh productie is 10 miljoen kWh die voor ca. 5 cent per kWh op de stroommarkt wordt verhandeld.

Beide stroomverkoop en warmte benutting middels koeling leveren per jaar zo’n 600.000 euro op. De jaarlijkse kosten bedragen zo’n 250.000 euro. De totale investering, aanschaf WKK, koelcellen, absorptiekoelmachine en gas- en stroom aansluiting bedraagt zo’n 250.000 euro zodat de terugverdientijd minder dan een jaar is.

De betrokkenheid van de investeerder is dus hooguit een jaar maar kan indien gewenst worden verlengd tot 5 jaar tegen een rentepercentage van 10 procent per jaar.

Vanzelfsprekend wordt uw reactie vertrouwelijk en onder NDA behandeld.


WKK / Koelproject
Region
The Netherlands
Sector
Engineering
Type
For sale
Turnover
Confidential
Overname
100.000 - 250.000