Bedrijf verkopen in Zeeland

Denk je erover je bedrijf in Zeeland te verkopen? Dan biedt Bedrijventekoop.nl je passende ondersteuning in het verkooptraject. Wij brengen sinds 2002 vraag en aanbod van bedrijven op een laagdrempelige en doeltreffende wijze bij elkaar. Plaats anoniem je verkoopprofiel op onze website en wij brengen je in contact met geïnteresseerde kandidaten in jouw bedrijf. Ongeacht in welke branche je actief bent, kan je bij ons terecht zoals industrie, groothandel, detailhandel, transport, dienstverlening, agri-food, ICT, bouw, horeca of gezondheidszorg.

Bedrijf verkopen in Zeeland – Alles wat je moet weten van A tot Z!

Whitepaper Bedrijf verkopen

Wat komt er allemaal kijken bij een bedrijfsovername? Door hier tijdig informatie over in te winnen vergroot je de kans op succes. Bedrijventekoop.nl heeft een gratis whitepaper opgesteld waarin deze zaken besproken worden. Zo lees je stap voor stap wat er op je af komt als je aan het traject gaat beginnen en kan je je goed voorbereiden. Een goede voorbereiding is cruciaal dus maak hier gebruik van.

Download hier onze gratis whitepaper

Je kan zelf de keuze maken of je (delen van) het bedrijfsovernameproces zelf op wilt pakken. Veel zaken kan je daadwerkelijk zelf doen, echter bepaalde onderdelen vereisen wel vakkennis en daarom is het raadzaam op enig moment wel een adviseur in de arm te nemen. Enerzijds kan je kosten besparen door zaken zelf op te pakken, anderzijds kan je geld verdienen door zaken door een specialist te laten doen om later niet voor verrassingen te komen staan.

Het is verstandig vooraf voor jezelf helder te hebben of je zaken zelf wilt oppakken of juist bij een overnamespecialist neer wilt leggen. In beide gevallen kunnen wij je advies geven. Indien je een adviseur wenst in te schakelen dan verwijzen we je graag door naar ons netwerk van specialisten in Zeeland.

Zelf je bedrijf verkopen

Kies je er voor zelf aan de slag te gaan, dan ondersteunen wij je zoveel mogelijk middels het pakket “Bedrijf verkopen”. Met dit pakket kan je onder andere een 100% anoniem verkoopprofiel plaatsen. Wij helpen je met onze kennis en ervaring graag bij het opstellen hiervan. Daarnaast ontvang je bij het pakket benodigde documenten zoals informatie- en procesdocumenten. Daarnaast ontvang je het boek Bedrijf verkopen? / Bedrijf kopen zodat alle aspecten al eens de revue gepasseerd hebben.  

Verkoop hier zelf je bedrijf via ons
Bedrijf verkopen

Schakel een overnameadviseur in

Een overnameadviseur houdt zich bezig met de begeleiding van ondernemers bij bedrijfsovername. Een adviseur kan je bijstaan in alle aspecten van een bedrijfsoverdracht of alleen bij bepaalde onderdelen waarbij jij een adviseur in wenst te schakelen. Het loont om bij bepaalde onderdelen een specialist in te schakelen. Bedrijventekoop.nl beschikt over een groot netwerk van specialisten in Utrecht. Bekijk onze lijst en maak zelf een keuze.

Vind hier een geschikte adviseur
Bedrijfsovernameadviseur Bedrijventekoop.nl

Feiten over Zeeland:

  • De provincie telde op 1 januari 2019 383.032 inwoners
  • Zeeland heeft een totaal oppervlakte van 2.933 km² waarvan 1.781 km² land en 1.151 water
  • De bevolkingsdichtheid komt hierdoor op 323 inwoners per km²
 
De focus van de provincie Zeeland ligt op havens en industrie, vrijetijdseconomie, agri en food. Deze branches hebben uitstekende mogelijkheden om in de provincie duurzaam te vernieuwen. Terugkerende thema’s hierbij zijn onder andere  innovatie, onderwijs, de arbeidsmarkt en ondernemerschap.
Als we kijken naar de verdeling van de bedrijven per sector wordt dit in onderstaande tabel weergegeven. Dit sluit aan bij de focus die de provincie heeft qua branches.
 
Aantal vestigingen provincie Zeeland (2018)
Absoluut
Relatief
Landbouw, bosbouw en visserij
3460
10,55%
Delfstoffenwinning
20
0,06%
Industrie
1850
5,64%
Energievoorziening
35
0,11%
Waterbedrijven en afvalbeheer
45
0,14%
Bouwnijverheid
3435
10,48%
Handel
5845
17,83%
Vervoer en opslag
1260
3,84%
Horeca
2245
6,85%
Informatie en communicatie
960
2,93%
Financiële dienstverlening
2650
8,08%
Verhuur en handel van onroerend goed
775
2,36%
Specialistische zakelijke diensten
4815
14,68%
Verhuur en overige zakelijke diensten
1455
4,44%
Cultuur, sport en recreatie
1475
4,50%
Overige dienstverlening
2465
7,52%
Extraterritoriale organisaties
0
0,00%
Bron: CBS
   
 
Middelburg is de grootste Zeeuwse stad, als tweede geldt Vlissingen. Kernstad Middelburg-Vlissingen wordt dan ook gezien als het economische hart van de provincie.

Wat moet je nog weten om je bedrijf in Zeeland te verkopen?

Een goede voorbereiding is het halve werk dus benut de verschillende informatiedocumenten. Zo kan je de gratis whitepaper downloaden, het boek aanvragen, relevante blogberichten lezen of contact met ons opnemen voor specifieke vragen.
 
Wij helpen je graag verder en verijzen voor specialistische vragen graag door naar een van onze adviseur in het netwerk.
 
Ben je benieuwd naar de waarde van je onderneming dan kan je gebruik maken van de gratis waarderingstool op onze website. Vul hierbij de gevraagde financiële gegevens in en binnen 5 minuten verschijnt de theoretische waarde van je onderneming op het scherm.

Kunnen wij je helpen?
Bas staat je graag te woord