Bedrijf verkopen in Utrecht

Ben je van plan je bedrijf te verkopen in Utrecht? Dan helpen wij je graag bij de verschillende stappen in het traject van bedrijf verkopen. Bedrijventekoop.nl is het platform waar vraag en aanbod van bedrijven op een laagdrempelige en doeltreffende manier bij elkaar komt. Wij zijn actief sinds 2002 en sindsdien uitgegroeid tot de grootste bedrijfsovernamesite van Nederland. Wij richten ons op geheel Nederland dus of je nu je bedrijf wilt verkopen in Utrecht of een van de andere provincies; Bedrijventekoop.nl helpt je graag.

Bedrijf verkopen in Utrecht – Alles wat je moet weten van A tot Z!

Whitepaper Bedrijf verkopen
Bij het verkopen van je bedrijf komt best wel wat kijken. Het begint al bij een goede voorbereiding. Wij helpen je graag op weg met onze gratis whitepaper: Bedrijf verkopen – Alles wat je moet weten van A tot Z! Na het lezen van dit document weet je welke stappen genomen worden en wat daarbij komt kijken. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en vergroot je de kans op succes.
Download hier onze gratis whitepaper

Zoals ook in de whitepaper beschreven staat kan je tijdens een bedrijfsovernamestraject veel zaken als ondernemer zelf oppakken. Je kan hierdoor kosten besparen. Echter op sommige momenten ontkom je verstandig gezien niet aan een specialist. Bedenk daarom vooraf welke weg je in wilt slaan. Voor beide wegen kunnen wij je een oplossing bieden. Bedrijventekoop.nl beschikt over een groot netwerk van geschikte adviseurs die je bij kunnen staan bij het volledige traject van een bedrijfsovername.

Kies je er voor om zoveel mogelijk zelf op te pakken dan kunnen wij je ook helpen. Middels het pakket “Bedrijf verkopen” bieden we je de benodigde informatie en handvatten om middels een anonieme advertentie in contact te komen met potentiële kopers van je bedrijf.

Zelf je bedrijf verkopen

In een verkooptraject kan je als ondernemer een aantal zaken zelf oppakken. Een daarvan is het zoeken en vinden van passende kandidaten. Je weet zelf als beste welke kandidaat het beste bij je onderneming past. Middels het pakket “Bedrijf verkopen” voorzien we je van uitgebreide informatie om de eerste stappen te zetten. Je plaatst een 100% anonieme advertentie en ontvangt de geïnteresseerde kandidaten in je mailbox.

Verkoop hier zelf je bedrijf via ons
Bedrijf verkopen

Een overnameadviseur inschakelen

Een bedrijfsovernameadviseur houdt zich dagelijks bezig met het overnametraject en kan je begeleiden in dit traject. Je kan zelf bepalen of je het gehele traject of delen hiervan je bij laat staan door een adviseur. Bedrijventekoop.nl beschikt over een groot netwerk van bedrijfsovernameadviseurs in Utrecht. Bekijk welke adviseur uit jouw regio je aanspreekt en kom in contact.

Vind hier een geschikte adviseur
Bedrijfsovernameadviseur Bedrijventekoop.nl

Feiten over Utrecht:

  • De provincie Utrecht telde in januari 2019 1.342.158 inwoners
  • De provincie Utrecht heeft een totaal oppervlakte van 1.560 km² waarvan 1.485 km² land en 75 km² water
  • De bevolkingsdichtheid komt hiermee op 904 inwoners per km²
Utrecht is de op een na kleinste provincie van Nederland (Flevoland is de kleinste). De dichtbevolkte en centraal gelegen provincie wordt deelt toegerekend aan de Randstad. De provincie wordt gezien als  een toonaangevende, innovatieve regio zowel nationaal als internationaal. Daarbij gelden groen, gezond en slim als speerpunten. De stad Utrecht is de hoofdstad en tevens de grootste stad van de provincie gevolgd door Amersfoort, Veenendaal, Zeist en Nieuwegein.
 
In Utrecht geldt dat het MKB goed is voor 40% van de werkgelegenheid in de provincie. Opvolging van bedrijven is ook in Utrecht een belangrijk vraagstuk, de provincie onderzoekt dan ook hoe zij de ondernemers kunnen ondersteunen hierbij. De provincie zet zich tevens samen met andere partijen in de regio in voor een goed functionerend regionaal ecosysteem waarin onderwijs, bedrijfsleven en overheden elkaar goed weten te vinden.
 
Aantal vestigingen provincie Utrecht (2018)
Absoluut
Relatief
Bedrijfstakken/branches (SBI 2008)
aantal
%
Landbouw, bosbouw en visserij
2900
2,24%
Delfstoffenwinning
10
0,01%
Industrie
4365
3,38%
Energievoorziening
70
0,05%
Waterbedrijven en afvalbeheer
150
0,12%
Bouwnijverheid
11565
8,94%
Handel
19250
14,89%
Vervoer en opslag
2880
2,23%
Horeca
4055
3,14%
Informatie en communicatie
10085
7,80%
Financiële dienstverlening
10885
8,42%
Verhuur en handel van onroerend goed
2465
1,91%
Specialistische zakelijke diensten
36740
28,41%
Verhuur en overige zakelijke diensten
6510
5,03%
Cultuur, sport en recreatie
9675
7,48%
Overige dienstverlening
7695
5,95%
Extraterritoriale organisaties
5
0,00%
Bron: CBS
   
 

Wat je nog moet weten over bedrijf verkopen in Utrecht

Naast het lezen van de whitepaper kan je er ook voor kiezen de uitgebreide variant te lezen namelijk ons boek Bedrijf verkopen? / Bedrijf kopen? In dit boek worden beide processen beschreven en zodoende weet je ook wat er voor de koper belangrijk is. Hier kan je een boek aanvragen.


Wil je graag weten wat je bedrijf waard is? Bereken dan binnen 5 minuten de waarde van je bedrijf door het invullen van de gratis waarderingstool op onze website. Klik hier voor een gratis indicatie van de bedrijfswaarde.


Heb je vragen over het verkopen van je bedrijf? Wij beantwoorden graag je vragen. Wij helpen je bij het opstellen van een anoniem profiel en voorzien je van de juiste documenten. Ook verwijzen we je graag naar ons netwerk van specialisten.

Kunnen wij je helpen?
Monique staat je graag te woord