Bedrijf verkopen in Overijssel

Loop je met plannen om je bedrijf in Overijssel te verkopen? Waar begin je en wat komt hierbij kijken? Bedrijventekoop.nl kan je hierbij helpen. Wij zijn sinds 2002 actief en uitgegroeid tot grootste bedrijfsovernameplatform van Nederland. Wij brengen op grote schaal vraag en aanbod van bedrijven samen. Je kan bij ons anoniem een advertentie plaatsen waarin je jouw bedrijf in Overijssel te koop aanbiedt. Potentiële kandidaten melden zich dan. Je gaat met ze in gesprek en komt in het beste geval tot een deal. Dit kan een strategische overname zijn of de koper betreft een MBI-kandidaat. Maar ook als het een gedeeltelijke overname van je bedrijf betreft, kan je bij ons terecht. Dus heb je geen opvolging en wil je van je oude dag gaan genieten, wacht niet langer en plaats vandaag nog je bedrijf op Bedrijvenekoop.nl. 

Gratis whitepaper Bedrijf verkopen

Whitepaper Bedrijf verkopen

Om goed voorbereid te beginnen aan de verkoop van je bedrijf is het raadzaam eerst de whitepaper Bedrijf verkopen - Alles wat je moet weten van A tot Z! te lezen. Deze whitepaper is gratis te downloaden en voorziet je van informatie over het gehele proces van bedrijfsovername. Na het lezen weet je wat je kunt verwachten en kan je je hier op voorbereiden. In het document vind je naast de benodigde informatie tevens tips en verwijzen we naar de juiste documenten. 

Download nu de whitepaper

Na het lezen van de whitepaper weet je welke stappen je kan nemen. Vervolgens aan jou de keuze of je zelf deze stappen gaat nemen of dat je je laat bijstaan door een deskundige adviseur. Voor beide keuzes valt iets te zeggen. Wij kunnen je in beide gevallen een heel eind op weg helpen. Zo biedt Bedrijventekoop.nl ondersteuning als je zelf het traject ingaat. Bedrijventekoop.nl beschikt ook over een groot netwerk van betrouwbare bedrijfsovernameadviseurs waar we naar kunnen verwijzen. Zo kom je in contact met een passende adviseur in Overijssel. 

Zelf je bedrijf verkopen

Je gaat zelf de stap nemen om je bedrijf te verkopen. Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Indien je kiest voor het pakket "Bedrijf verkopen" dan kanje naast het plaatsen van een anonieme advertentie op Bedrijventekoop.nl eveneens gebruik maken van de nodige informatie- en procesdocumenten. Zo neem je de eerste stappen om aan tafel te komen met partijen die interesse hebben in jouw onderneming. Wij kunnen je hierbij ondersteunen, neem gerust eens contact met ons op.

Nu je bedrijf verkopen
Bedrijf verkopen

Een adviseur inschakelen

Kies je er voor om het verkopen van je bedrijf over te laten aan een deskundige bedrijfsovername adviseur? Dan verwijzen wij je graag naar een betrouwbare partner. Bedrijventekoop.nl beschikt over een groot netwerk en brengt je graag in contact met een overnameadviseur. De adviseur kan je bijstaan tijdens het gehele proces van bedrijfsovername of een gedeelte daarvan zoals de waardering, onderhandelingsgesprekken of de vastlegging van de deal. 

Vind een adviseur
Bedrijfsovernameadviseur Bedrijventekoop.nl

Eerst de waarde bepalen

Wil je voordat je op zoek gaat naar passende kandidaten voor jouw bedrijf eerst weten wat jouw bedrijf waard is? Dan kan je via Bedrijventekoop.nl gebruik maken van de gratis waarderingstool. Door middel van het invullen van een aantal gegevens van het lopende boekjaar en de toekomst komt hier binnen vijf minuten een globale waarde van je onderneming tevoorschijn. 

Bereken nu de waarde
Waardebepaling bedrijf Bedrijventekoop.nl

Feiten over Overijssel

  • De totale oppervlakte van Overijssel is 3.421 km² waarvan 3.319 km² land en 102 km² water.
  • De bevolkingsdichtheid is 348 personen per km².
  • Het aantal inwoners is 1.156.431 waarvan 580.491 mannen 575.940 vrouwen.

 

De identiteit van Overijssel

 
Overijssel is een provincie waar de mkb sector met veel familiebedrijven sterk is. Zij vormen de economische ruggengraat van de provincie.
 
De provincie doet erg veel om ondernemers te ondersteunen. De ondernemersvriendelijkheid staat centraal. Zowel voor starters, scale-ups en zzp-ers zijn er diverse instanties vanuit het bedrijfsleven welke de ondernemers kunnen ondersteunen met eigen ervaringen, financieringen of een andere hulpvraag. De economie in Overijssel is ook alweer voor het derde jaar gegroeid. Door de uitbreiding van vestigingen winkels, fabrieken, kantoren en bedrijfsruimtes is de werkgelegenheid flink toegenomen.
 

Huidige bedrijven in Overijssel

 
  • Het aantal bedrijven in Overijssel groeit. Van 57.335 bedrijven in 2010 naar 115.019 bedrijven in 2019.  De specialistische zakelijke diensten en handel zijn de grootste groeiers.
  • Overijssel heeft op dit moment 13 snel groeiende bedrijven (scale-ups) in de top 250 van Nederland.  
  • Zoals onderstaande grafiek aangeeft zijn in Overijssel diverse bedrijfstakken goed vertegenwoordigd. Advisering & onderzoek en handel springen eruit.
 
     
 
 

Wat doet de provincie Overijssel voor bedrijven?

 
Overijssel ondersteunt ondernemers met verschillende specifieke programma’s. Er wordt gekeken naar het soort bedrijf, de branche maar ook naar de rechtsvorm om zo op maat gemaakte ondersteuning te bieden bij een hulpvraag.
 
Natuurlijk wordt innovatie ondersteund net als de uitbreiding naar het buitenland. Daarnaast is er ook oog voor de kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt.
 
De programma’s die worden aangeboden door de provincie worden vaak met medewerking van ondernemers gemaakt. Voor ondernemers, door ondernemers. De provincie en de ondernemers van Overijssel hebben in 2019 een erg goed economisch jaar gedraaid. Nog nooit was de werkgelegenheid en het bedrijvenaantal zo hoog!
 

Wat moet je weten als je jouw bedrijf in Overijssel gaat verkopen?

Een goede voorbereiding is het halve werk. Bedrijventekoop.nl biedt allerlei mogelijkheden om je goed in te lezen in het traject van een bedrijfsoverdracht. Zo bieden wij een blog met diverse berichten omtrent bedrijfsoverdracht. Daarnaast bieden wij een gratis boek, daarin lees je zowel de stappen van Bedrijf verkopen als Bedrijf kopen. In het midden komen deze samen net zoals partijen samen komen bij een succesvolle deal.