Bedrijf verkopen in Gelderland

Is je bedrijf gevestigd in Gelderland en wil je gaan verkopen? Dan kan Bedrijventekoop.nl je helpen. Via ons platform kan je een volledig anonieme verkoopadvertentie plaatsen om potentiële kopers te vinden. Zowel uit Gelderland als uit de rest van Nederland. Bedrijventekoop.nl helpt je op het moment dat er geen opvolger bnnen je bedrijf of familie is, maar ook als je uit wil breiden door overname. Ook kan je bij ons terecht voor een gedeeltelijke overname van je bedrijf of partijen die kapitaal kunnen inbrengen. Kortom: Bedrijventekoop.nl; de ideale partner wanneer jij jouw bedrijf wilt verkopen in Gelderland.

Gratis whitepaper Bedrijf verkopen

Whitepaper Bedrijf verkopen

Om je goed op weg te helpen op het pad van je bedrijf verkopen hebben wij een whitepaper opgesteld welke gratis te downloaden is. In de whitepaper: Bedrijf verkopen - alles wat je moet weten van A tot Z! worden alle stappen beschreven die komen kijken bij het verkopen van je bedrijf. Zo ben je goed voorbereid op wat komen gaat. Een goede voorbereiding is namelijk erg belangrijk en draagt bij aan een succesvolle deal. 

Download hier de gratis whitepaper

Als je jouw bedrijf wil verkopen zijn er veel zaken die je zelf op kan pakken. Als ondernemer ken je jouw bedrijf als geen ander. Je kan op die manier kosten besparen. Je kan er echter ook voor kiezen voor bepaalde onderdelen een adviseur in te schakelen. Een overnameadviseur is dagelijks bezig met bedrijfsoverdrachten en beschikt over voldoende kennis. Op die manier kan je ook kosten besparen doordat hij of zij de beste deal voor jou zal sluiten. Bedenk dus goed wat je wil alvorens je begint met het verkopen van je bedrijf. 

Zelf je bedrijf verkopen

Als je ervoor kiest zelf je bedrijf te gaan verkopen dan kan Bedrijventekoop.nl je daarbij helpen. Indien je kiest voor het pakket "Bedrijf verkopen" ontvang je naast een anonieme verkoopadvertentie op ons platform ook een set aan informatie- en procesdocumenten. Hiermee kan je de eerste stappen van het bedrijfsovernameproces doorlopen. Wij kunnen je desgewenst bijstaan met reactiebeheer. 

Verkoop hier zelf je bedrijf via ons
Bedrijf verkopen

Een adviseur inschakelen

Wil je gedurende het traject van bedrijf verkopen bijgestaan worden door een deskundige en betrouwbare adviseur? Ook dan kunnen wij je helpen. Wij beschikken over een groot netwerk van specialisten die je bij kunnen staan. Dat kan voor een deel van het verkooptraject zoals een waardering of de onderhandelingen als ook het gehele traject. Je kan zoeken op regio en op die manier kom je in contact met de geschikte partij in Gelderland. 

Vind hier een geschikte adviseur
Bedrijfsovernameadviseur Bedrijventekoop.nl

Feiten over Gelderland

  • De totale oppervlakte van Gelderland is 5.136,31 km² waarvan 4.963,71 km² land en 172,60 km² water.
  • De bevolkingsdichtheid is 559 personen per km²
  • Het aantal inwoners is 2.071.972 waarvan 1.027.649 mannen 1.044.323 vrouwen.
 

De identiteit van Gelderland

Gelderland is een grensprovincie welke volop kansen biedt voor bedrijven die naar het buitenland willen uitbreiden. De provincie is een doorgang van de randstad met het Ruhrgebied via spoor, weg en water.
 
De bedrijventerreinen in Gelderland zijn goed voor 40% van het bruto regionaal product. Daarmee zijn ze de motor van de Gelderse economie. Op de bedrijventerreinen werken maar liefst 30% van de inwoners, dat komt neer op 250.000 mensen. De provincie Gelderland zet zich in voor een goede inrichting van bedrijventerreinen, voor nu en de toekomst. Op deze manier kunnen bedrijven er goed ondernemen. Daarnaast is er voor het halen van de doelstellingen op het gebied van veiligheid, energietransitie, circulariteit, klimaatadaptatie en biodiversiteit een belangrijke rol weggelegd voor de bedrijventerreinen.
 
 

Huidige bedrijven in Gelderland

  • Het aantal bedrijven in Gelderland groeit. Van 114.087 bedrijven in 2010 naar 232.028 bedrijven in 2019.  De specialistische zakelijke diensten, bouwnijverheid en Cultuur, sport en recreatie zijn de grootste groeiers.
  • Gelderland op dit moment 13 snel groeiende bedrijven (scale-ups) in de top 250 van Nederland.  
  • Zoals onderstaande grafiek aangeeft zijn in Gelderland diverse bedrijfstakken goed vertegenwoordigd. Advisering & onderzoek en groot- en detailhandel springen eruit.
     
 
 

Wat doet de provincie Gelderland voor bedrijven?

De provincie heeft gemerkt dat het voor bedrijven vaak lastig is om de doelen en kansen om te zetten in resultaten.  De aanpak van toekomstbestendige bedrijventerreinen moeten de ondernemers daarin ondersteunen. Denk hierin aan het aantrekkelijk houden van bedrijventerreinen door op het gebied van energietransitie, klimaatadaptatie, circulaire economie, biodiversiteit,  energietransitie en veiligheid. Eer wordt tot 2023 in totaal € 5.4 miljoen beschikbaar gemaakt om de ondernemers te helpen projecten te realiseren en het creëren van randvoorwaarden die noodzakelijk zijn voor het door ontwikkelen van de Gelderse bedrijventerreinen.
 
Provincie Gelderland geeft ondernemers de ruimte om te ondernemen. Per gebied wordt er bekeken wat er nodig is. Niet alleen op het gebied van de bereikbaarheid maar ook op het gebied van bekwaam personeel, woon- en leefruimte. Er is een divers aanbod van bedrijventerreinen zodat een bedrijf zich op de meest gunstige locatie kan vestigen.
 
Daarnaast ondersteunt de Provincie Gelderland bedrijven bij de inzet van digitale technologieën. Ondernemers worden geprikkeld om slim, schoon en sociaal te ondernemen. Met het oog op de toekomst liggen er voor de ondernemingen in de Provincie Gelderland kansen en uitdagingen op het gebied van digitalisering, sociale innovatie en robotisering.
 

Wat moet ik weten over een bedrijf verkopen in Gelderland?

Ben je nog in de oriënterende fase? Dan kan het helpen om het boek Bedrijf (ver)kopen te lezen. Dit boek wordt door Bedrijventekoop.nl kosteloos digitaal aangeboden. Hier kan je de aanvraag voor het boek invullen.
 

Hoe weet ik wat de waarde is van het bedrijf wat ik wil verkopen in Gelderland?

 
Bedrijventekoop.nl heeft een handige waardebepaling tool waarmee je een indicatie kunt krijgen van de waarde van jouw bedrijf. Het is een richtlijn, Bedrijventekoop.nl is niet verantwoordelijk voor uitslag van deze waardebepaling.
 

Ik heb contact met een ondernemer die mijn bedrijf wil kopen, wat nu?

 
Op dit moment is het gratis boek van Bedrijventekoop.nl erg handig, hierin staat het hele verkoop- en aankoopproces stap voor stap beschreven. Wil je liever de verkoop met een aankoopadviseur samen behandelen? De aangesloten adviseurs van Bedrijventekoop.nl vind je hier. Zij kunnen je geheel of gedeeltelijk bijstaan met de verkoop van jouw onderneming.
Hulp nodig?
Angelique staat je graag te woord