Bedrijf verkopen in Drenthe

Ben je aan het oriënteren op het verkopen van je bedrijf in Drenthe? Bedrijventekoop.nl helpt je graag bij het traject. We zijn sinds 2002 actief als overnameplatform en brengen op laagdrempelige en succesvolle manier vraag en aanbod van bedrijven samen. Dan doen we in Drenthe maar ook in de rest van Nederland. Bij ons kan je volledig anoniem een profiel plaatsen en kom je direct in contact met potentiële kopers voor jouw bedrijf. Wil je jouw bedrijf verkopen dan kan je een anonieme advertentie plaatsen om in contact te komen met kopers. Dus heb je geen opvolging, ben je op zoek naar een MBI-kandidaat of een strategische koper? Bedrijventekoop.nl kan je helpen.

Download de whitepaper Bedrijf verkopen

Whitepaper Bedrijf verkopen

Een bedrijfsverkoop start met een goede voorbereiding. Om je daarbij te helpen hebben wij een gratis whitepaper opgesteld waarin de stappen van een bedrijfsverkoop beschreven worden. Na het lezen van de whitepaper Bedrijf verkopen - alles wat je moet weten van A tot Z! ben je op de hoogte wat erbij komt kijken en kan je beter beslissen of je zelf een aantal zaken op gaat pakken of dat je het traject uit handen gaat geven aan een bedrijfsovernameadviseur.

Klik hier voor de whitepaper

Het verkopen van je bedrijf is een ingrijpend proces. Als ondernemer weet je zelf het meeste van je bedrijf. Je kan dan ook veel zaken zelf doen om kosten te besparen. Denk hierbij aan het zoeken naar kandidaten. Bedrijventekoop.nl is hiervoor de uitkomst. Indien je een adviseur in wil schakelen kan Bedrijventekoop.nl je ook helpen. Wij beschikken over een groot netwerk van overnameadviseurs en verwijzen graag naar een betrouwbare adviseur in de regio Drenthe.

Zelf je bedrijf verkopen

Als je ervoor kiest om zelf te starten met de verkoop van je bedrijf dan biedt Bedrijventekoop.nl het pakket "Bedrijf verkopen". Naast een 100% anonieme verkoopadvertentie bevat dit pakket informatie- en procesdocumenten om je te helpen bij de eerste stappen in het overnametraject. We kunnen desgwenst het reactiebeheer oppakken. Neem gerust contact met ons op voor het bespreken van de mogelijkheden.

Verkoop hier zelf je bedrijf via ons
Bedrijf verkopen

Bedrijfsovernameadviseur inschakelen

Een overnameadviseur heeft dagelijks te maken met ondernemers die hun bedrijf willen verkopen of een bedrijf willen kopen. Zij kunnen je bijstaan in het traject. Dat kan een onderdeel van het traject zijn zoals de waardering van het bedrijf of alleen de onderhandelingen maar ook het volledige traject. Bedrijventekoop.nl verwijst graag naar deskundige adviseurs uit de regio Drente.

Vind hier een geschikte adviseur
Bedrijfsovernameadviseur Bedrijventekoop.nl

Feiten over Drenthe

  • De totale oppervlakte van Drenthe is 268.040 hectare waarvan 263.425 hectare land en 4.614 hectare water.
  • De bevolkingsdichtheid is 260 personen per km².
  • Het aantal inwoners is 492.167 waarvan 244.556 mannen 247.611 vrouwen.
 

De identiteit van Drenthe

 
Als we aan de gemiddelde Nederlander vragen waar ze aan denken bij de provincie Drenthe zal het gros de hunebedden en de natuur benoemen. Maar Drenthe is nog zoveel meer. De Provincie Drenthe is één van de noordelijke provincies welke grenst aan Duitsland.  Diverse grote (internationale) bedrijven zetten zich in voor de provincie als zogenaamde “Drenthepeneurs”. Denk bijvoorbeeld aan Sensor Universe in Assen, NAM, Smurfit Kappa en RTV Drenthe. Dit is kenmerkend voor Drenthe; "Samen de handen uit de mouwen steken en de samenwerking durven aangaan!"
 
 

Huidige bedrijven in Drenthe

 
  • Het aantal bedrijven in Drenthe groeit. Van 24.737 bedrijven in 2010 naar 47.848 bedrijven in 2019.  De specialistische zakelijke diensten, Overige dienstverlening en Bouwnijverheid zijn de grootste groeiers.
  • Zoals onderstaande grafiek aangeeft zijn in Gelderland diverse bedrijfstakken goed vertegenwoordigd. Handel en Specialistische Zakelijke Dienstverlening springen eruit.
 
      
 
 

Wat doet de provincie Drenthe voor bedrijven?

 

Een speerpunt van de provincie Drenthe is het creëren van een sterke regionale economie en toekomstbestendige werkgelegenheid. De provincie heeft als visie dat het hebben van een baan de beste garantie is om mee te doen in de maatschappij.
De provincie Drenthe heeft een beleidskader opgesteld waar de initiatieven zijn vastgelegd die de provincie samen met haar partners de komende jaren wil ondernemen om de Drentse economie te versterken. De mogelijkheden voor financiering worden vergroot doordat de provincie Drenthe, waar mogelijk, is aangehaakt bij Europese programma’s.
Daarnaast zijn er diverse initiatieven om ondernemers te ondersteunen. Zo heeft de provincie  “Ik ben Drents Ondernemer” opgericht. Dit initiatief is er speciaal voor het midden- en kleinbedrijf.  Speciaal voor de starters en groeiers is er een onderdeel “OndernemersFabriek Drenthe”. Daar heb je contact met collega ondernemers maar krijg je ook alle mogelijkheden aangereikt om je bedrijf te ontplooien door onder andere waardevolle adviezen en het grote beschikbare netwerk. Natuurlijk kan je op het platform “Ik ben Drents ondernemer” ook terecht voor financieringen, innovatie of vergroening van je bedrijf.

Wat moet ik weten over een bedrijf verkopen in Drenthe?

Bereid je goed voor en lees bijvoorbeeld ons boek "Bedrijf verkopen? / Bedrijf kopen? Hierin wordt beschreven wat er komt kijken bij zowel het kopen als het verkopen van een bedrijf zodat je vanuit beide kant weet wat er kan spelen. Het boek is kostenloos verkrijgbaar via deze link

 

Bereken de waarde van je bedrijf voordat je gaat verkopen 

Bedrijventekoop.nl heeft een handige waardebepaling tool waarmee je een indicatie kunt krijgen van de waarde van jouw bedrijf. Het is een richtlijn, Bedrijventekoop.nl is niet verantwoordelijk voor uitslag van deze waardebepaling.
 

Laat je bijstaan door een adviseur

Kies je er toch voor om het trakect om je bedrijf te verkopen uit handen te geven aan een overnameadviseur? Wij verwijzen je daarvoor graag naar de lijst met specialisten. Je kan hier zelf op basis van je regio selecties maken en bekijken welke adviseur bij je bedrijf past. 

Hulp nodig?
Angelique staat je graag te woord