Menu

Profiel nr. 72715

Webshop in badkamermeubels en -spiegels, met veel potentie!

09/12/2019 Geplaatst

Gevestigd in

Zuid-Holland

Ook interessant voor

Heel Nederland

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Webwinkel

Rechtsvorm

Eenmanszaak

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

 • MBI kandidaat
 • Strategische overname
 • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

0 - 100.000

Indicatie overnamebedrag

0 - 100.000

Resultaat voor belasting

0 - 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Een ideale springplank voor een ondernemer die in de online sanitair markt wil stappen. 

De webshop is opgericht in het 2e halfjaar van 2018. Alle noodzakelijke investeringen zijn reeds gedaan. De onderneming heeft primair een online verkoopkanaal met een gemiddelde ordergrootte van € 653,75 (incl. BTW) 

Ter info: Het betreft een spin-off van een vastgoedorganisatie. Deze vastgoedorganisatie renoveert jaarlijks tientallen woningen, waardoor op een gegeven moment de behoefte is ontstaan om op grotere schaal badkamermeubels, badkamerspiegels en accessoires in te kopen. Toen de vraag van consumenten en aannemers groter werd, is besloten om middels een webshop deze producten ook online aan te bieden.


Activiteiten van het bedrijf

De onderneming betreft een webshop, die primair 3 productcategorieën verkoopt: badkamermeubels, badkamerspiegels en accessoires. Verkoop gaat voornamelijk online, ca. 90%, met een gemiddelde ordergrootte van € 653,75 (incl. BTW). 


Onderscheidend vermogen
 1. Kwalitatief en overzichtelijk productaanbod. Het productaanbod is overzichtelijk, daardoor komt de klant niet in een situatie waardoor hij door de bomen het bos niet meer kan zien. Verder zijn de producten kwalitatief goed, de gekozen materialen bieden een goed gebruiksgemak en gaan lang mee.   
 2. Goede informatievoorziening vooraf (foto’s, specificaties, reviews en video’s) . Op de website vindt de consument informatie over producten en diensten. E.e.a. wordt ondersteund door goede reviews op Trustpilot en Google.   
 3. Direct leverbaar. De producten zijn direct leverbaar, er wordt rechtstreeks vanuit het eigen magazijn geleverd.    
 4. Kant en klare producten. Alle producten worden fabrieksmatig gemonteerd geleverd. Deze worden kant en klaar geleverd, waarna de klant slechts het product hoeft op te hangen. De producten worden compleet geleverd, incuslief alle toebehoren.  
 5. Een eerlijke prijs. Doordat de onderneming primair via de webshop verkoopt, zijn de kosten laag. Er is geen showroom en de personeelskosten zijn laag, hierdoor kunnen de prijzen competitief worden gehouden.

Overig
 • U hoeft geen contracten of verplichtingen over te nemen. U neemt in feite de webshop, branding, marketing, media, voorraad, documenten en het klantenbestand over; dit kan geheel of gedeeltelijk. Het gaat dus om een activa-transactie. 
 • Leveranciers zijn met zorg geselecteerd en zorgen voor een kwalitatief goed productaanbod. Deze contacten kunnen aan u overgedragen worden en worden geacht inbegrepen te zijn in de overnameprijs. 
 • De producten die worden verkocht zijn van bovengemiddelde kwaliteit en goed ingepakt, om deze reden is het totale aantal garantie- en retouraanvragen zeer beperkt.
 • De onderneming kan geheel zelfstandig door één persoon gerund worden. 
 • Bij interesse kunt u verzoeken om het verkoopmemorandum. Voorafgaand daaraan zal wel eerst een geheimhoudingsovereenkomst getekend moeten worden.

Afbeeldingen