Profiel nr. 64975

Strandpaviljoen Kijkduin

24/06/2016 Geplaatst

Gevestigd in

Zuid-Holland

Algemene informatie

Branche

Horeca en recreatie

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

Eenmanszaak

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiƫle informatie

Omzet indicatie

Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag

500.000 - 1.000.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Activiteiten van het bedrijf

Wegens leeftijd een compleet strandpaviljoen met goedlopende exploitatie te koop. Omschrijving: Het strandpaviljoen ligt aan de duinovergang van de Kijkduin Promenade. De gunstige ligging van dit paviljoen met voor kleine kinderen een aparte speel strandplaats met diverse kinderspeeltoestellen is een echte familieplek. De oppervlakte van het gehuurde strand is ongeveer 1150 m2 groot. Tevens kan er in het hoogseizoen snacks en ijs worden afgehaald bij de buitenuitgifte. De buitenuitgifte is dit jaar voorzien van een overkapping, het geen gunstig is bij zonnige dagen en wat mindere dagen. Het paviljoen is rond om voorzien van terras. Tevens kan een deel van het buiten terras worden voorzien van een tentdoek zodat dit overdekt is. Het strandpaviljoen richt zich op diverse doelgroepen, met name ook voor kinderen is veel speelplezier geregeld, als de ouders zich vermaken op het terras. Het strandpaviljoen heeft een makkelijke menukaart om op het terras op te eten en voor de strandwandelaars en zonaanbidders de snelle snack, ijsje of drankje om op het strand of voor de uitgifte op te eten. Het strandpaviljoen mag 7 maanden geopend en op locatie staan. In de wintermaanden dient het strand leeg te worden opgeleverd.

Over de gemeente: Kijkduin is in veel opzichten kleinschaliger dan Scheveningen, maar dit geeft Kijkduin ook juist z'n charme. Op het Deltaplein tref je een grote diversiteit aan winkels en restaurants aan en de terrassen langs de boulevard hebben een mooi uitzicht op de zee.


Overig

Parkeren op Kijkduin Gratis parkeren komt op bijna geen enkele plek in Nederland meer voor. Toch is parkeren op Kijkduin nog gratis. Dit is vrij bijzonder, zeker als je ervan uitgaat dat in de zomermaanden enorme aantallen mensen het strand van Kijkduin bezoeken. Er zijn een flink aantal parkeerplaatsen in het centrumpje van Kijkduin zelf. Het grootste aantal parkeerplaatsen is te vinden op de Machiel Vrijenhoeklaan. Deze parkeerplaatsen liggen ook op loopafstand van Kijkduin. Mochten alle parkeerplaatsen toch bezet zijn dan kan er in de omliggende woonwijken geparkeerd worden. Op mooie zomerdagen kan parkeren op Kijkduin tegen het einde van de ochtend wel een probleem worden. Er is voldoende openbaar vervoer dus als de auto erg ver weg staat is het strand altijd nog per bus bereikbaar.

De boulevard Kijkduin heeft een vrij kleine boulevard. Op de boulevard ligt een vissersboot die voor iedereen toegankelijk is. Voor het geval je het uitzicht over zee vanaf de boulevard niet hoog genoeg vind is er een uitkijktoren die te beklimmen is. Deze uitkijktoren is een voormalig lichtbaken. Dit lichtbaken is in 2004 vanaf Hoek van Holland per helikopter naar Kijkduin gebracht. Er zijn een aantal restaurants en overige horecagelegenheden direct gelegen aan de boulevard.

In de zomer is er op de terrassen te genieten van een hapje en een drankje. Op mindere dagen of buiten het strand seizoen zijn de gelegenheden gewoon geopend.