laatst bijgewerkt op: 28-04-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


DIERVOEDINGSPRODUCENT IN BULGARIJE

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
62333 30-05-2016 Agri-Food Overig
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Europa Activa / passiva transactie 10 - 50 Meer dan 10.000
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 200.000 - € 300.000 Vertrouwelijk € 500.000 - € 1.000.000 N.v.t.

omschrijving

Strategisch gelegen diervoedingsfabrikant in de regio Ruse in Midden-Noord-Bulgarije te koop aangeboden.

Opgericht in 1994 (een deel van het complex werd gebouwd in 1975).
De vraagprijs is inclusief:
- Machines
- Landbouwgrond totale oppervlakte van 25.000 vierkante meter
- Bedrijfsgebouwen totale oppervlakte 4.859 vierkante meter (3 gebouwen voor de productie, 3 magazijnen en 1 kantoorgebouw).
- Inventaris
- Contacten met leveranciers
- Lokale verdelers en contracten met klanten

Logistiek gezien is de fabriek strategisch gelegen op 50 km afstand van de rivier de Donau en op 10 km van de internationale weg (Roemenië - Bulgarije - Griekenland), die ook aansluit op Bulgarije en Roemenië tot de Donau Bridge. Deze weg maakt het transport van de productie van een groot aantal landen in Europa.

Verdeling van de dierlijke productie van levensmiddelen in het complex is als volgt:
- In bulk – 36.000 ton per jaar
- In granulaire vorm – 18.000 ton per jaar
- Granulaat van alfalfa meel - 616 ton per maand
- Mengvoeders voor dieren
Verder verkopen we onze pellets voor verbranding.

Het bedrijf is geregistreerd in overeenstemming met de Bulgaarse en de Europese wetgeving als zijnde diervoedingsfabrikant. Al onze producten worden geproduceerd met betrekking tot de beste productie werkwijzen (HACCP kwaliteitssysteem - managementsysteem voor voedselveiligheid, die wordt uitgevoerd door middel van analyse en controle van biologische, chemische en fysische gevaren).

De belangrijkste markt is de kipindustrie. Andere markten zijn de varkens- en koeienindustrie. Er is een mogelijkheid om een 4e opslagplaats te bouwen, welke de mogelijkheid biedt om uit te breiden.

De fabriek is gevestigd in de nabijheid van vele bronnen van grondstoffen, zoals tarwe, maïs, gerst, zonnebloem, alfalfa en andere gewassen. Dit feit weerspiegelt positief op het niveau van de productiekosten, welke bijdraagt aan de economische efficiëntie. De locatie en de grondstoffen kunnen worden gezien als factoren welke het mogelijk maken om op kostenefficiënte wijze aan de diervoedingseisen te voldoen.

De omzet is tussen € 200,000 en € 300,000 per jaar.

Personeel 25 medewerkers.

De eigenaar is bereid om de nieuwe eigenaar of eigenaren voor ongeveer 1 jaar te ondersteunen om goed te kunnen integreren.

Deze diervoedingsfabrikant is een aantrekkelijke investering om de volgende redenen:
- Bulgarije is de grootste exporteur van landbouwgewassen. Als gevolg van een gunstig klimaat en de bodemgesteldheid van het land, speelt de landbouw een belangrijke rol in de economie van het land.
- De schone lucht, bodem en water in Bulgarije dragen bij aan de kwaliteit van ruwe landbouwproducten. Het is gemakkelijker een om bio-landbouwproject te ontwikkelen, wanneer er bijvoorbeeld gunstige omstandigheden zijn.
- Bulgarije heeft de laagste belastingen in de EU. De vennootschapsbelasting is een vlaktaks van - 10%. De bulgaarse belastingwetgeving is volledig gesynchroniseerd met de EU-wetgeving. Het overheidsbeleid is gericht op het opbouwen van een gunstig vestigingsklimaat voor buitenlandse investeerders.
- Lage loonkosten.
- Toegang tot de Europese fondsen voor de financiering.
Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29