Profiel nr. 104335

Online play-to-earn strategy game zoekt investeerder(s)

03/03/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Locatie anoniem

Algemene informatie

Branche

ICT-Dienstverlening

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

N.v.t.

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Startend

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

0 - 100.000

Indicatie overnamebedrag

100.000 - 1.000.000

Resultaat voor belasting

0 - 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond
De play-to-earn-industrie is in sterk in opkomst. Volgens Forbes genereren play-to-earn games miljarden dollars via transacties met NFT’s en crypto tokens. Populaire games zoals Axie Infinity (met 2,5 miljoen dagelijks actieve gebruikers) ontketenen een revolutie in de game-industrie. Deze games zijn nieuw en hebben zeer aantrekkelijk format dat veel mensen trekt. Voor een online multi-player strategy game zoeken wij investeerders. Deze play-to-earn game is (grotendeels) door een Nederlands team ontwikkeld en volledig op de blockchain gebouwd. In deze game kunnen de assets als NFT worden verhandeld en ook is er een eigen cryptomunt (ERC-20 token) die kan worden verhandeld. Deze munt wordt ook als beloning uitgekeerd aan spelers die opdrachten succesvol hebben afgerond.

Activiteiten van het bedrijf
Het team De founders zijn Nederlanders die hun sporen in de crypto en blockchain technologie hebben verdiend. Zij hebben zich omringd met diverse specialisten en het team bestaat momenteel uit 15 mensen. Het team beschikt over veel relevante kennis en vele jaren development-ervaring. De investering wordt o.a. gebruikt om het team verder uit te breiden. Roadmap De game staat nu vlak voor zijn launch fase en heeft al NFT’s en crypto tokens uitgegeven. Tevens is een multisig wallet ontwikkeld, zijn de story lines geschreven en white papers opgesteld. Er is een samenwerking en budget (grant) toegezegd vanuit Polygon vooral ook extra bekendheid aan de game geeft.

Onderscheidend vermogen
Veel NFT-game ontwikkelaars verkopen eerst NFT’s om funding op te halen en gaan daarna pas het team opschalen en ontwikkelen. Dit is waar veel projecten op sneuvelen. Dit team hanteert een andere, meer gedegen werkwijze en is intussen al 2 jaar aan het ontwikkelen (grotendeels uit eigen middelen gefinancierd). 

Overig
Investeren in deze game Er wordt funding aangetrokken om de verdere ontwikkeling van de game en uitrol te financieren. Het streven is om circa € 5,5 miljoen op te halen. Hier is nog ruimte voor circa € 1 miljoen. Gezocht wordt naar investeerders die kunnen investeren vanaf € 100.000,-. Meer informatie is uiteraard beschikbaar.