Profile number 104335

Online multi-player strategy game (NFT / crypto) zoekt investeerder(s)

03/03/2022 Date added

Located in

Location anonymous

General information

Sector

IT service

Type of company

Other

Legal entity

None

Type of transaction

To be determined

Life phase enterprise

Starting

Employees in FTE

10 - 25

Type of buyer

Investor


Financial information

Turnover last financial year

€ 0 - € 100.000

Asking price

€ 100.000 - € 1.000.000

Earnings before taxes

€ 0 - € 100.000


Company history/background

Het betreft een ‘play to earn’ game en is door een (grotendeels) Nederlands team ontwikkeld en volledig op de blockchain gebouwd. Het spel kan op meerdere manieren worden gespeeld, waardoor het diverse doelgroepen aanspreekt. Zo kunnen spelers bijv. zowel hun tijd als assets verhuren aan andere spelers. Ook kan men verschillende rollen kiezen. Zo is het mogelijk om zelf de wereld te verkennen, opdrachten uit te voeren en op die manier voortgang te boeken in de game. Een andere insteek is dat de gamer assets (NFT) koopt en zo een imperium opbouwt. Dit kan vervolgens public gaan via een IPO, waardoor ook andere gamers mee kunnen investeren. En zo zijn er nog veel meer mogelijkheden. Het gaat echter niet alleen om het spelelement. De game heeft ‘play 2 earn’ componenten. Zo kunnen de assets als NFT worden verhandeld en ook is er een eigen cryptomunt (ERC-20 token) die kan worden verhandeld. Ook wordt deze munt als beloning uitgekeerd aan spelers die opdrachten succesvol hebben afgerond.


Company activities

Het team 

De founders zijn Nederlanders, die hun sporen in de crypto en blockchain technologie hebben verdiend. Zij hebben zich omringd met diverse specialisten en het team bestaat momenteel uit 15 mensen. Het team beschikt over veel relevante kennis en ervaring. De investering wordt o.a. gebruikt om het team verder uit te breiden. Roadmap Fase 1 staat in het teken van de public beta op het testnet, welke in Q3 2022 live zal gaan. Fase 2 is de opbouw naar de complete game. Dit gebeurt allemaal nog steeds op het testnet. Met behulp van de gamers community maken ze de game bug-vrij en zorgen ze dat het helemaal aansluit op hun beleving. Fase 3 is de launch van de game op het mainnet en start in Q2 2023. Spelers kunnen vanaf nu hun rijk / imperium gaan opbouwen en crypto currency verdienen. Begin 2024 staat de doorontwikkeling van de game gepland. O.a. een DAO staat op het programma, waarbij spelers zelf bepalen hoe de game zich ontwikkelt. Er is een samenwerking en budget (grant) toegezegd vanuit Polygon die vooral ook extra bekendheid aan de game geeft.


Unique selling points

Veel NFT-game ontwikkelaars verkopen eerst NFT’s om funding op te halen en gaan daarna pas het team opschalen en ontwikkelen. Dit is waar veel projecten op sneuvelen. Er zijn weinig goede mensen te krijgen. Dit team hanteert een andere, meer gedegen werkwijze en is intussen al 2 jaar aan het ontwikkelen (grotendeels uit eigen middelen gefinancierd). De game is in demo gereed (proof of concept). Ook zijn NFT’s en CRT tokens uitgegeven, is een multisig wallet ontwikkeld, zijn de story lines geschreven en white papers opgesteld.


Other

Investeren in deze game 

Er wordt funding aangetrokken om de ontwikkeling van de game en uitrol te financieren. Het streven is om in totaal circa USD 5,75 miljoen op te halen. Hier is nog ruimte voor circa USD 1,1 miljoen. Gezocht wordt naar investeerders die bij voorkeur naast de financiële middelen ook kennis en/of netwerk meebrengen (geen must, wel pré). Investeren kan vanaf € 100.000,-. Meer informatie is uiteraard beschikbaar.


Online multi-player strategy game (NFT / crypto) zoekt investeerder(s)
Region
Location anonymous
Sector
IT service
Type
For sale
Turnover
0 - 100.000
Overname
100.000 - 1.000.000