Profiel nr. 102734

MBI gezocht voor maakbedrijf met nationale en internationale sales

18/03/2021 Geplaatst

Gevestigd in

Zuid-Holland

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Automotive

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

MBI kandidaat


Financiële informatie

Omzet indicatie

2.500.000 - 5.000.000

Indicatie overnamebedrag

100.000 - 250.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming is meer dan 10 jaar actief en heeft een innovatieve eigen productlijn. Deze producten staan bekend om hun hoge kwaliteit en gebruiksgemak. Daarnaast worden varianten van deze producten in meerdere uiteenlopende markten verkocht. Het afzetgebied is (West) Europa, met een sterke nadruk op Nederland. Verkoop aan professionals en via dealernetwerk. De onderneming heeft ambitieuze groeiplannen. Enerzijds wordt groeikapitaal aangetrokken via investeringsmaatschappij. Anderzijds is versterking in het management essentieel in het realiseren van deze ambities. Hiertoe wordt een ambitieuze energieke MBI gezocht.


Activiteiten van het bedrijf

De activiteiten van de onderneming bestaan uit productontwikkeling, assemblage (ook maatwerk) en certificering / keuring.


Onderscheidend vermogen

Het bedrijf heeft een eigen productlijn dat in meerdere markten verkocht wordt. Kwaliteit is hoog en marges zijn goed. De onderneming heeft een sterke reputatie opgebouwd en beschikt over een groeiend netwerk van resellers in binnen- en buitenland.


Overig

Gezocht wordt een MBI met expertise op het gebied van operations, supply chain management en commercie. Naast managementcapaciteiten ook hands-on mentaliteit als meewerkend voorman. Daarnaast is enige talenkennis van belang (Engels, Duits, evt. Frans). De belangrijkste uitdaging is buitenlandse groei te organiseren door zowel commercie als supply chain synchroon op te schalen. MBI participeert samen met investeringsmaatschappij (100% overname) en verwerft een minderheidsbelang in de onderneming.