Profile number 102734

MBI gezocht voor maakbedrijf met nationale en internationale sales

18/03/2021 Date added

Located in

Zuid-Holland

General information

Sector

Engineering

Type of company

Automotive

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

Shares

Life phase enterprise

Full-grown

Employees in FTE

10 - 25

Type of buyer

MBI candidate


Financial information

Turnover last financial year

€ 2.500.000 - € 5.000.000

Asking price

€ 100.000 - € 250.000

Earnings before taxes

Confidential


Company history/background

De onderneming is meer dan 10 jaar actief en heeft een innovatieve eigen productlijn. Deze producten staan bekend om hun hoge kwaliteit en gebruiksgemak. Daarnaast worden varianten van deze producten in meerdere uiteenlopende markten verkocht. Het afzetgebied is (West) Europa, met een sterke nadruk op Nederland. Verkoop aan professionals en via dealernetwerk.

De onderneming heeft ambitieuze groeiplannen. Enerzijds wordt groeikapitaal aangetrokken via investeringsmaatschappij. Anderzijds is versterking in het management essentieel in het realiseren van deze ambities. Hiertoe wordt een ambitieuze energieke MBI gezocht.


Company activities

De activiteiten van de onderneming bestaan uit productontwikkeling, assemblage (ook maatwerk) en certificering / keuring.


Unique selling points

Het bedrijf heeft een eigen productlijn dat in meerdere markten verkocht wordt. Kwaliteit is hoog en marges zijn goed. De onderneming heeft een sterke reputatie opgebouwd en beschikt over een groeiend netwerk van resellers in binnen- en buitenland.


Other

Gezocht wordt een MBI met expertise op het gebied van operations, supply chain management en commercie. Naast managementcapaciteiten ook hands-on mentaliteit als meewerkend voorman. Daarnaast is enige talenkennis van belang (Engels, Duits, evt. Frans). De belangrijkste uitdaging is buitenlandse groei te organiseren door zowel commercie als supply chain synchroon op te schalen.

MBI participeert samen met investeringsmaatschappij (100% overname) en verwerft een minderheidsbelang in de onderneming.


MBI gezocht voor maakbedrijf met nationale en internationale sales
Region
Zuid-Holland
Sector
Engineering
Type
For sale
Turnover
2.500.000 - 5.000.000
Overname
100.000 - 250.000

This profile has been put on-hold by the user. It cannot be responded to at this time.