Menu

Profiel nr. 68004

Ondernemer zoekt onderneming in de maakindustrie

07/05/2019 Geplaatst

Gevestigd in

Friesland

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

N.v.t.

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

25 - 50

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag

500.000 - 1.000.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Onze client is sterk op commercieel en financieel gebied. Samenwerken en betrouwbaarheid zijn de belangrijkste kernwaarden van deze ondernemer. Innovativiteit en creativiteit zijn de belangrijkste kernkwaliteiten. Succes en groei behalen in een sfeer waarin iedereen zich kan ontwikkelen zijn de belangrijkste drijfveren. Hij heeft de benodigde kennis, ervaring en de drive. Hij ziet de uitdaging, om in samenwerking met een team van enthousiaste en deskundige mensen, het bedrijf naar een volgende ondernemingsfase te willen brengen. Een goed lopende en rendabele organisatie is daar het resultaat van.


Activiteiten van het bedrijf

Gezocht wordt een bedrijf (in een straal van 30 km rondom Drachten) waarbij het bedrijf, het product en/of de markt verder door ontwikkeld kan worden. Het gezochte bedrijf heeft een product of meerdere producten in de industriële sector (mede) ontwikkeld. Samen met een bestaand team wordt het bedrijf naar de volgende fase gebracht. Het product levert een aantoonbare meerwaarde voor haar afnemers. Het bedrijf is toe aan de volgende groeifase en heeft voldoende potentieel om door te kunnen groeien. Het verschil wordt gemaakt door een deskundig team van medewerkers. Dit team wil samenwerken en wordt gedreven door nieuwe ontwikkelingen. Continuïteit op de lange termijn is daarbij één van de belangrijkste doelstellingen.


Overig

Een volledige overname heeft de voorkeur maar een geleidelijke overname behoort tot de mogelijkheden. Het over te nemen bedrijf heeft naast de eigenaar maximaal 50 medewerkers in dienst. Het pand dient in eerste instantie gehuurd te kunnen worden. Bij een volledige overname dient de eigenaar bij voorkeur in en na de overdrachtsperiode voor een nader te noemen periode (gedeeltelijk) aan te blijven. Indicatie overnameprijs: tot € 1.000.000.