laatst bijgewerkt op: 23-06-2017

Ik wil een bedrijf kopen

Fase 5: Implementatie

Het is zover: u heeft een nieuw bedrijf in handen. Natuurlijk ziet u het helemaal zitten. Maar wees ook realistisch. Maak een helder toekomstplan, zodat u gestructureerd te werk kunt gaan bij het realiseren van uw doelstellingen.

Nu u officieel de nieuwe eigenaar van het bedrijf bent, breekt een belangrijke periode aan. Een goed plan voor de eerste honderd dagen na de overname is dan ook onmisbaar. U kunt meteen na de feitelijke overdracht beginnen met het opstellen van dit plan, maar het is nog beter als u hier al eerder mee start. U geeft hierin een helder antwoord op belangrijke vragen als:

  • Hoe win ik het vertrouwen van de medewerkers?
  • Hoe maak ik mijzelf bekend bij klanten?
  • Welke personele veranderingen ga ik doorvoeren en hoe doe ik dat?
  • Ga ik bepaalde bedrijfsonderdelen optimaliseren of afstoten. Zo ja, hoe?
  • Ga ik veranderingen doorvoeren in de interne en externe communicatie? Zo ja, welke?

Financieel plan

Vanzelfsprekend neemt u in uw plan ook de nodige financiële prognoses en doelstellingen op. Hiervoor heeft u de hulp van uw bank en accountant nodig. Uw bank informeert u over de mogelijkheden op financieel gebied, terwijl uw accountant u helpt met het vaststellen van de doelstellingen en prognoses. Bovendien bekijkt u na verloop van tijd samen met uw accountant of de doelstellingen zijn behaald en hoe u in de toekomst verdergaat.

Inwerken

Als u heeft afgesproken dat de verkoper u inwerkt in het nieuwe bedrijf, zorg er dan voor dat dit goed gebeurt. Profiteer zo lang mogelijk van alle kennis en ervaring van de verkoper. Straks staat u er namelijk alleen voor.

Fase 4 Afronding Overnamestappenplan

Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29