Vind alle concrete stappen om je onderneming succesvol te verkopen

Het verkopen van je onderneming is een grote stap in je leven. Begin daarom goed voorbereid aan het traject. Een goede voorbereiding kan wel 3 tot 5 jaar in beslag nemen. Door tijdig te starten met het verkooptraject wordt je bedrijf interessanter voor potentiële kopers en vergroot je de waarde van je bedrijf.

Op deze pagina vind je concrete antwoorden op de vragen waar je moet beginnen en wat er komt kijken bij het verkopen van je onderneming.

Hoe wij je kunnen helpen je onderneming te verkopen?

Verkooppakket

Kom snel en 100% anoniem in contact met geïnteresseerde partijen voor je onderneming en ontvang alle informatie die nodig is bij de verkoop.

Start hier

Waardebepaling onderneming

Benieuwd naar de waarde van je onderneming? Vul dan onze gratis waardebepalingstool in!

Bereken de waarde

Te koop gevraagd

Snel in contact komen met partijen die op zoek zijn naar een onderneming? Bekijk dan ons Te koop gevraagd overzicht.

Bekijk het overzicht

Bedrijfsovernamespecialist

Op zoek naar specialistisch en professionele begeleiding van het gehele overnameproces? Neem contact op met een overnamespecialist bij jou uit de regio.

Vind een specialist

Overnamestappenplan

Vind hier alle informatie die je nodig hebt voor de verkoop van je onderneming in een aantal handige stappen.

Bekijk hier

Bedrijf verkopen – Alles wat je moet weten van A tot Z!

Whitepaper Bedrijf verkopen

Denk je erover na om je onderneming te verkopen? In dat geval is een goede voorbereiding het halve werk. Om je optimaal klaar te stomen op wat komen gaat hebben wij de whitepaper: Bedrijf verkopen – Alles wat je moet weten van A tot Z! geschreven. In dit gratis informatiedocument beschrijven we stap voor stap hoe het overnametraject in zijn werk gaat en delen we een aantal praktische tips die je helpen bij de verkoop van je onderneming.

Download hier onze gratis whitepaper

Zelf je onderneming verkopen

Er is veel dat je zelf kunt doen bij het verkopen van je onderneming, zoals bijvoorbeeld het vinden van kopers voor je bedrijf. Dit bespaart je flink wat kosten. Het is echter niet aan te raden om zaken op te pakken waar je zelf geen verstand van hebt. Hiervoor kun je het beste een ervaren bedrijfsovernamespecialist inschakelen. Zo iemand kan het gehele traject voor je uit handen nemen of enkel ondersteuning bieden op bepaalde punten, zoals juridische of fiscale vraagstukken. Door zijn ervaring met het overnametraject levert een goede bedrijfsovernamespecialist uiteindelijk altijd meer geld op dan dat hij of zij kost.

Maak vooraf de overweging wat je zelf wilt ondernemen bij de verkoop van je onderneming en wat je uit handen wilt geven. Kies je ervoor om zoveel mogelijk zelf te doen? Dan ondersteunen we je graag met ons pakket 'Bedrijf verkopen'. Het pakket omvat onder andere een aantal handige informatiedocumenten met onderwerpen die aan bod komen bij een bedrijfsovername, zoals onder andere: 

  • De omgang met potentiële kopers
  • Het onderhandelingsproces
  • De juridische en fiscale aspecten

Daarnaast ontvang je alle benodigde procesdocumenten die je kunt gebruiken bij de verkoop van je bedrijf.

Pakket bedrijf verkopen

Naast bovengenoemde informatie- en procesdocumenten bevat het pakket een anonieme advertentie van je bedrijf, waarmee je op zoek gaat naar potentiële kopers. Deze advertentie wordt doorlopend gematcht met onze database van zoekprofielen. Vanuit je account beheer je eenvoudig je reacties en kun je potentiële kopers te woord staan, zonder dat je gegevens bekend worden bij die partij.
 
Klik op ‘Verkoop hier zelf je bedrijf via ons’ voor meer informatie.
 
Verkoop hier zelf je bedrijf via ons
Bedrijf verkopen

Een bedrijfsovernameadviseur inschakelen

Je kunt er ook voor kiezen om het volledige overnameproces uit handen te geven. Een overnameadviseur kan begeleiding bieden van A tot Z. Ook wanneer je zelf aan de slag bent gegaan met de verkoop is het op enig moment in het proces raadzaam om een bedrijfsovernamespecialist in te schakelen. Welk moment dat is bepaal je zelf. Een overnameadviseur kan bijvoorbeeld een waardebepaling uitvoeren of je bijstaan bij de onderhandelingen met potentiële kopers.

Vind hier een geschikte adviseur
Bedrijfsovernameadviseur Bedrijventekoop.nl