Profile number 102283

Ambachtelijke maaltijdproducent zoekt samenwerkingspartner

25/05/2021 Date added

Located in

The Netherlands

General information

Sector

Engineering

Type of company

Food industry

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

Shares

Life phase enterprise

Full-grown

Employees in FTE

10 - 25

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition
  • Investor


Financial information

Turnover last financial year

> 5.000.000

Asking price

To be agreed

Earnings before taxes

€ 250.000 - € 500.000


Company history/background

De onderneming is opgericht als ambachtelijke slagerij. Door de jaren heen is de slagerij uitgegroeid tot een leverancier van o.a. kant-en-klaarmaaltijden en maaltijdcomponenten in de B2B-markt. 
De afnemers van de onderneming bestaan hoofdzakelijk uit zorginstellingen en (senioren) wooncomplexen.

Voor de levering wordt gebruik gemaakt van zowel het eigen wagenpark van de onderneming als externe logistieke partners.


Company activities

De activiteiten van de onderneming omvatten de ambachtelijke bereiding en levering van maaltijden en maaltijdcomponenten (convenience) in de B2B en B2C markt. De onderneming biedt gestandaardiseerde menu’s aan en biedt daarnaast de mogelijkheid om zelf menu’s samen te stellen. Binnen de assortimentsgroepen kan de samenstelling, portiegrootte en gaarheid van de maaltijd worden bepaald. Hiermee biedt de onderneming afnemers een ideale mogelijkheid voor menuplanning en budgetbewaking. Na de bereiding worden alle maaltijdcomponenten in gastronoombakken in een beschermende atmosfeer verpakt. Dit kan in diverse maten, van eenpersoonsmaaltijden tot bulkverpakking.


Unique selling points

De onderneming onderscheidt zich door de gehele bereiding in eigen hand te houden. Zo kan een ambachtelijke werkwijze worden gegarandeerd en weet de onderneming de kwaliteitsstandaard hoog te houden. Uitgangspunt hierbij is dat gewerkt wordt met verse ingrediënten en weinig tot geen kunstmatige toevoegingen, conserveringsmiddelen en/of smaak- en kleurstoffen. In plaats daarvan worden eigen kruidenmixen gebruikt en wordt zuinig omgegaan met zout. Om dit te kunnen waarborgen wordt gewerkt met streekproducten waarvan de herkomst, het verhaal en de kwaliteit bekend is.


Other

De onderneming beschikt ook over keukenapparatuur waarmee door middel van vacuümgaren (sous-vide) halffabricaten kunnen worden geproduceerd. Deze techniek is geschikt voor vlees, vis en groenten en zorgt voor een intense smaak en behoud van voedingsstoffen. De gebruiker hoeft het product slechts nog te verwarmen of kort op te bakken waarna het gereed is voor consumptie. Het grote voordeel hiervan is dat de bereider geen (gekwalificeerde) kok hoeft te zijn maar wel het gewenste eindproduct kan realiseren.

Samenwerkingsmogelijkheden betreffen:

  • Synergievoordelen vanuit gezamenlijk bestrijken grotere (geografische) afzetmarkt met sectorgenoot;
  • Leveren van maaltijden ten behoeve van private label (afnemer). Verpakkingen van de onderneming zijn reeds retail-ready (plastic en karton gescheiden);
  • Inzetten sous vide techniek ter verlening van houdbaarheid verse producten en verkorting bereidingstijd consument.


Voorgesteld wordt om (geleidelijk) een aandelenbelang in de onderneming te verwerven in het kader van de beoogde samenwerking. De totale omvang van het te verwerven aandelenbelang is bespreekbaar.


Ambachtelijke maaltijdproducent zoekt samenwerkingspartner
Region
The Netherlands
Sector
Engineering
Type
For sale
Turnover
> 5.000.000
Overname
To be agreed