Profile number 102283
25/05/2021 Date added
Located in
The Netherlands
Sector
Engineering
Type of company
Food industry
Legal entity
Private limited company
Type of transaction
Shares
Life phase enterprise
Full-grown
Employees in FTE
10 - 25
Type of buyer
Turnover last financial year
> 5.000.000
Asking price
To be agreed
Earnings before taxes
€ 250.000 - € 500.000
De onderneming is opgericht als ambachtelijke slagerij. Door de jaren heen is de slagerij uitgegroeid tot een leverancier van o.a. kant-en-klaarmaaltijden en maaltijdcomponenten in de B2B-markt.
De afnemers van de onderneming bestaan hoofdzakelijk uit zorginstellingen en (senioren) wooncomplexen.
Voor de levering wordt gebruik gemaakt van zowel het eigen wagenpark van de onderneming als externe logistieke partners.
De activiteiten van de onderneming omvatten de ambachtelijke bereiding en levering van maaltijden en maaltijdcomponenten (convenience) in de B2B en B2C markt. De onderneming biedt gestandaardiseerde menu’s aan en biedt daarnaast de mogelijkheid om zelf menu’s samen te stellen. Binnen de assortimentsgroepen kan de samenstelling, portiegrootte en gaarheid van de maaltijd worden bepaald. Hiermee biedt de onderneming afnemers een ideale mogelijkheid voor menuplanning en budgetbewaking. Na de bereiding worden alle maaltijdcomponenten in gastronoombakken in een beschermende atmosfeer verpakt. Dit kan in diverse maten, van eenpersoonsmaaltijden tot bulkverpakking.
De onderneming onderscheidt zich door de gehele bereiding in eigen hand te houden. Zo kan een ambachtelijke werkwijze worden gegarandeerd en weet de onderneming de kwaliteitsstandaard hoog te houden. Uitgangspunt hierbij is dat gewerkt wordt met verse ingrediënten en weinig tot geen kunstmatige toevoegingen, conserveringsmiddelen en/of smaak- en kleurstoffen. In plaats daarvan worden eigen kruidenmixen gebruikt en wordt zuinig omgegaan met zout. Om dit te kunnen waarborgen wordt gewerkt met streekproducten waarvan de herkomst, het verhaal en de kwaliteit bekend is.
De onderneming beschikt ook over keukenapparatuur waarmee door middel van vacuümgaren (sous-vide) halffabricaten kunnen worden geproduceerd. Deze techniek is geschikt voor vlees, vis en groenten en zorgt voor een intense smaak en behoud van voedingsstoffen. De gebruiker hoeft het product slechts nog te verwarmen of kort op te bakken waarna het gereed is voor consumptie. Het grote voordeel hiervan is dat de bereider geen (gekwalificeerde) kok hoeft te zijn maar wel het gewenste eindproduct kan realiseren.
Samenwerkingsmogelijkheden betreffen:
Voorgesteld wordt om (geleidelijk) een aandelenbelang in de onderneming te verwerven in het kader van de beoogde samenwerking. De totale omvang van het te verwerven aandelenbelang is bespreekbaar.