Profiel nr. 102283

Ambachtelijke maaltijdproducent zoekt samenwerkingspartner

25/05/2021 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Voedingsindustrie

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

> 5.000.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 250.000 - € 500.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming is opgericht als ambachtelijke slagerij. Door de jaren heen is de slagerij uitgegroeid tot een leverancier van o.a. kant-en-klaarmaaltijden en maaltijdcomponenten in de B2B-markt. 
De afnemers van de onderneming bestaan hoofdzakelijk uit zorginstellingen en (senioren) wooncomplexen.

Voor de levering wordt gebruik gemaakt van zowel het eigen wagenpark van de onderneming als externe logistieke partners.


Activiteiten van het bedrijf

De activiteiten van de onderneming omvatten de ambachtelijke bereiding en levering van maaltijden en maaltijdcomponenten (convenience) in de B2B en B2C markt. De onderneming biedt gestandaardiseerde menu’s aan en biedt daarnaast de mogelijkheid om zelf menu’s samen te stellen. Binnen de assortimentsgroepen kan de samenstelling, portiegrootte en gaarheid van de maaltijd worden bepaald. Hiermee biedt de onderneming afnemers een ideale mogelijkheid voor menuplanning en budgetbewaking. Na de bereiding worden alle maaltijdcomponenten in gastronoombakken in een beschermende atmosfeer verpakt. Dit kan in diverse maten, van eenpersoonsmaaltijden tot bulkverpakking.


Onderscheidend vermogen

De onderneming onderscheidt zich door de gehele bereiding in eigen hand te houden. Zo kan een ambachtelijke werkwijze worden gegarandeerd en weet de onderneming de kwaliteitsstandaard hoog te houden. Uitgangspunt hierbij is dat gewerkt wordt met verse ingrediënten en weinig tot geen kunstmatige toevoegingen, conserveringsmiddelen en/of smaak- en kleurstoffen. In plaats daarvan worden eigen kruidenmixen gebruikt en wordt zuinig omgegaan met zout. Om dit te kunnen waarborgen wordt gewerkt met streekproducten waarvan de herkomst, het verhaal en de kwaliteit bekend is.


Overig

De onderneming beschikt ook over keukenapparatuur waarmee door middel van vacuümgaren (sous-vide) halffabricaten kunnen worden geproduceerd. Deze techniek is geschikt voor vlees, vis en groenten en zorgt voor een intense smaak en behoud van voedingsstoffen. De gebruiker hoeft het product slechts nog te verwarmen of kort op te bakken waarna het gereed is voor consumptie. Het grote voordeel hiervan is dat de bereider geen (gekwalificeerde) kok hoeft te zijn maar wel het gewenste eindproduct kan realiseren.

Samenwerkingsmogelijkheden betreffen:

  • Synergievoordelen vanuit gezamenlijk bestrijken grotere (geografische) afzetmarkt met sectorgenoot;
  • Leveren van maaltijden ten behoeve van private label (afnemer). Verpakkingen van de onderneming zijn reeds retail-ready (plastic en karton gescheiden);
  • Inzetten sous vide techniek ter verlening van houdbaarheid verse producten en verkorting bereidingstijd consument.


Voorgesteld wordt om (geleidelijk) een aandelenbelang in de onderneming te verwerven in het kader van de beoogde samenwerking. De totale omvang van het te verwerven aandelenbelang is bespreekbaar.


Ambachtelijke maaltijdproducent zoekt samenwerkingspartner
Regio
Nederland
Branche
Industrie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
> 5.000.000
Overname
N.o.t.k.