Terug naar het overzicht

Waarom is het een goed idee om een milieuvriendelijk bedrijf te kopen?

In de afgelopen decennia hebben meer bedrijven ernaar gestreefd om milieubewust te worden en hun impact op het milieu te verminderen. Deze beweging - bekend als 'groen gaan' - omvat zoveel meer dan het scheiden van papier van plastic. Het gaat om het verkleinen van de ecologische voetafdruk van een bedrijf, energiezuinige of CO2-neutrale apparaten en het elimineren van verspillende praktijken. Hiervoor wordt een elektrische laadpaal kopen bijvoorbeeld veel gedaan door de ondernemingen. Als je graag een bedrijf wilt kopen dan wordt het aanbevolen om voor een milieuvriendelijke optie te gaan vanwege de onderstaande redenen. 

Bevorder productiviteit onder werknemers

Werknemers kiezen ervoor om te werken voor bedrijven die actief werken aan het verminderen van hun CO2-uitstoot. Meer dan de helft van alle werknemers geeft zelfs aan dat bijdragen aan de gezondheid van de planeet een essentieel onderdeel is van hun ideale baan. Door te werken voor bedrijven die stappen maken in de richting van duurzaamheid, kunnen medewerkers hun positieve impact op het milieu vergroten. Hierdoor wordt hun baan nog belangrijker. Ook zorgt dit voor meer productiviteit onder de medewerkers. Als je een groen bedrijf koopt dan weet je dus dat de werknemers productief zijn. 

Focus op milieubewuste klanten

Door milieuvriendelijke praktijken toe te passen, zal je gekochte bedrijf de meerderheid van de klanten aanspreken die zeggen dat ze bereid zijn meer geld uit te geven als dit betekent dat ze milieuvriendelijke producten of diensten moeten ontvangen. Uit een peiling onder 3.500 Noord-Amerikaanse shoppers bleek zelfs dat 69% bereid was hogere prijzen te betalen voor gerecyclede producten. Deze trend is ook te zien in vastgoed. Om hun ecologische voetafdruk laag te houden, zijn huizenkopers van millennials en generatie Z op zoek naar groene woningen. Bij draglineschotten van Ferex kiezen ze bijvoorbeeld ook het liefst voor de milieuvriendelijkste optie.

Help je gemeenschap

Klimaatverandering treft iedereen, ook de gemeenschap die je bedient met de onderneming die je overgenomen hebt. Door milieubewuster te worden, helpt je nieuwe bedrijf niet alleen de klimaatverandering op wereldschaal te verminderen, maar ook op lokale schaal is dit het geval. Je milieuvriendelijke inspanningen hebben een directe impact op de buren waar je bedrijf op vertrouwt, dus je kunt hen helpen minder vervuilde lucht, schoner water en een duurzamere toekomst te geven. Vervolgens zal dit van je gemeenschap weer loyale klanten maken, waardoor je meer geld kunt verdienen met het groene bedrijf dat je gekocht hebt.

Bespaar je geld

Een van de meest effectieve manieren om de ecologische voetafdruk van je bedrijf te verkleinen, is door energiezuinige apparatuur in je werkruimte te introduceren. Onderzoek toont aan dat 35% van de bedrijven energiekosten noemt als een van hun belangrijkste zakelijke uitgaven. Maar doordat er voortdurend energiezuinige producten worden ontwikkeld, is het mogelijk om deze kosten te verlagen. Als je net een bedrijf hebt gekocht dan wil je natuurlijk graag wat geld besparen, wat dus zeker mogelijk is als je gekozen hebt voor een groene onderneming vanwege de lage energiekosten.