Terug naar het overzicht

VBO (Vereniging van makelaars en taxateurs) en Bedrijventekoop.nl gaan samenwerking aan

Bedrijventekoop.nl is begin deze maand de samenwerking aangegaan met brancheorganisatie VBO voor makelaars, taxateurs en verhuurbemiddelaars. De insteek van de samenwerking is het verbeteren van de informatievoorziening rondom het onderwerp bedrijfsoverdracht onder de leden van de organisatie.

"Bedrijfsoverdracht is een proces waar elke ondernemer mee te maken krijgt"

Bedrijfsoverdracht is een onderwerp waarmee elke ondernemer vroeg of laat te maken krijgt. Jaarlijks worden honderden bedrijven geliquideerd, omdat niet tijdig gezocht is naar een opvolger voor de bedrijfsvoering. Uit onderzoek is gebleken dat een van de grootste oorzaken hiervoor het gebrek aan informatievoorziening aan de ondernemer is. Daardoor ondernemen zij vaak te laat de juiste stappen, met bedrijfsbeëindiging tot gevolg. Het verbeteren van de informatievoorziening zorgt voor meer continuïteit onder deze groep bedrijven.


VBO is sinds 1985 actief als vereniging voor makelaars, taxateurs en verhuurbemiddelaars. De branchevereniging telt ruim 1.200 leden. Zij zijn actief in de secties Wonen, Bedrijfsmatig Vastgoed (BV) en Landelijk en Agrarisch Vastgoed (LAV). VBO zal te allen tijde proberen voor alle belanghebbenden in de vastgoedwereld voor elkaar te krijgen dat de markt optimaal functioneert. Voor iedereen: makelaars, taxateurs en verhuurbemiddelaars, kopers en verkopers, huurders en verhuurders, projectontwikkelaars en overheden. VBO maakt partnershipafspraken met leveranciers en biedt diverse producten en diensten, om haar leden optimaal te ondersteunen in hun dagelijkse werkzaamheden.

 

Samen sterk

Met deze nieuwe samenwerking kunnen de leden van VBO gebruik maken van de dienstverlening van Bedrijventekoop.nl. Naast het delen van kennis en ervaringen via speciaal georganiseerde workshops en blogartikelen op het gebied van bedrijfsovername, biedt Bedrijventekoop.nl verschillende handvatten voor aan- en verkoop van bedrijven, zoals de bedrijfswaarderingstool, het overnamestappenplan en de zoekservice. Leden van VBO ontvangen daarnaast een korting bij het plaatsen van een verkoop- of zoekprofiel. Hierbij ontvangen zij tevens het boek ‘Bedrijf verkopen, bedrijf kopen’, waarin beide kanten van het overnametraject belicht worden. 

 

Bedrijventekoop.nl is actief sinds 2002 en is sindsdien uitgegroeid tot het grootste bedrijfsovernameplatform van Nederland. Maandelijks worden gemiddeld 80.000 bezoekers verwelkomd. Dit zijn (aanstaande) ondernemers die op zoek zijn naar bedrijven, of hun eigen bedrijf willen verkopen. Daarnaast zijn andere specialisten op het gebied van bedrijfsopvolging te vinden, zoals overnameadviseurs en andere relevante partijen, zoals accountants, juristen, fiscalisten en financiers.