Terug naar het overzicht

Transeo meeting Amsterdam

Maandag 10 februari waren wij aanwezig bij de vierde en laatste Transeo workinggroupmeeting in Amsterdam. Transeo is een Europese vereniging op het gebied van bedrijfsovername in het MKB. De vereniging telt meer dan 80 leden uit 16 verschillende landen en bestaat uit zowel overnameplatforms, overnameadviseurs als onderwijsinstellingen. 
 
Het doel van Transeo is het delen van kennis op internationaal niveau. Hier zijn een tweetal werkgroepen voor in het leven geroepen, namelijk de groepen Business Transfer Marketplaces en Business Transfer Ecosystems. De werkgroepen komen eens in de zoveel tijd bij elkaar. Tijdens deze bijeenkomsten worden onderwerpen op het gebied van bedrijfsovername besproken en wordt gekeken naar de rol die overnameplatforms spelen in de markt.
 
Tijdens deze vierde en laatste meeting was usability (gebruiksvriendelijkheid) van platforms een van de belangrijkste onderwerpen. De verschillende overnameplatforms zijn getest op gebruiksvriendelijkheid door een Belgische expert. Nederland heeft op online (marketing) gebied een voorsprong op andere landen in Europa. Wij als Bedrijventekoop.nl zijn hier een goed voorbeeld van en scoorden dan ook bovengemiddeld op dit gebied.
 
Daarnaast heeft directeur Ondernemerschap van het ministerie van Economische Zaken, Pieter Waasdorp een korte presentatie gehouden over de staat van het Nederlandse MKB en de uitdagingen die ondervonden worden bij bedrijfsoverdracht. Caroline Chazard van KPMG heeft ons vervolgens bijgepraat over de juridische aspecten bij een crossboarder transactie. 
 
Dealclub
Naast de werkgroepmeetings werd voor de tweede maal de Transeo Dealclub gehouden. De Dealclub is in het leven geroepen om internationale opdrachten onder de aandacht te brengen van de aangesloten leden van Transeo. Tijdens een korte presentatie worden zowel vraag- als aanbodopdrachten voorgelegd aan de aanwezigen. Ook wij hebben een aantal van onze internationale verkoopprofielen gepresenteerd en hier zijn al een aantal contacten uit voort gekomen. De Dealclub wordt enkele malen per jaar gehouden.
 
Mocht je een interessante internationale opdracht hebben die je in dit netwerk wilt tonen, neem dan even contact op met Monique Denis via 0492 – 37 00 88.