Terug naar het overzicht

Nieuwe methode voor financieringsvragen voor de ondernemer

De nieuwe financieringswijzer voor het midden- en kleinbedrijf is woensdag 25 juni door Minister Henk Kamp van Economische Zaken gelanceerd. Deze financieringswijzer is onderdeel van de vernieuwde Ondernemerskredietdesk (OKD). De Ondernemerskredietdesk is ontwikkeld door de Nederlandse Vereniging Van Banken (NVB), MKB-Nederland en VNO-NCW.

Financieringswijzer

Via een checklist, de financieringswijzer, kunnen ondernemers makkelijk hun financieringsbehoefte in kaart brengen en kunnen ondernemers zich goed voorbereiden op een financieringsaanvraag. Zo kunnen ze op weg geholpen worden naar aanbieders van passende financieringsvormen. Ondernemers die vragen, problemen of knelpunten ervaren bij de financiering kunnen terecht bij een meldpunt. Bij de presentatie van de financieringswijzer zei minister Kamp dat ondernemers, nu de economie aantrekt, financiering voor hun groeiplannen. Ondernemers zoeken naar alternatieve financieringsvormen, omdat dit via de traditionele manieren vaker niet meer lukt. “Het kabinet ondersteunt dit en faciliteert ondernemers bij het aantrekken ervan,” aldus minister Kamp van Economische Zaken.

Belangrijk

Het is voor ondernemers cruciaal om betrouwbare en toegankelijke informatie te krijgen over financiering volgens de bewindsman. “De Ondernemerskredietdesk als privaat initiatief en de financieringsdesk van het digitale ondernemersplein als publiek initiatief voorzien gezamenlijk in deze behoefte. Samen stellen zij ondernemers in staat te groeien en dragen zo bij aan werkgelegenheid en economische groei in Nederland.”

Ondernemerskredietdesk

In de crisis werd het duidelijk dat mkb-ondernemers steeds moeilijker aan financiering konden komen. Daarom is de Ondernemerskrediet in 2009 door de NVB, MKB-Nederland en VNO-NCW samen met steun van het Ministerie van Economische Zaken ontwikkeld. De website van de Ondernemerskredietdesk, www.ondernemerskredietdesk.nl, is vernieuwd om te kunnen inspelen op de huidige financieringsbehoefte van de ondernemers. De vernieuwing was nodig om “beter in te kunnen spelen op het huidige, snel veranderende financieringslandschap,” aldus de organisatie van de Ondernemerskredietdesk.