Kapitaal gevraagd

Wil je jouw bedrijf laten groeien maar beschik je niet over voldoende financiële middelen om dit te doen? Heb je behoefte aan werkkapitaal en krijg je geen bevredigd antwoord van de bank? Via ons platform kan je in contact komen met partijen die graag willen investeren in een bedrijf. Dit kan gaan om de overname van een deel van de aandelen of een actieve participatie. Maar ook indien je een passende onderneming op het oog hebt en je op zoek bent naar een passende financiering van de overnamesom kan je een investeerder hierbij betrekken die te vinden is via Bedrijventekoop.nl.

Op zoek naar een investeerder?

Bij het plaatsen van een profiel kan je aangeven op zoek te zijn naar een investeerder of kapitaal, daarbij kan je aangeven een deel van de aandelen te willen overdragen. Wij matchen vervolgens vraag en aanbod en zo kom je in contact met partijen die open staan een financiële injectie aan je onderneming te geven om toch de geplande groei door te kunnen maken, dat extra steuntje in de rug te hebben bij de uitbreiding of om welke reden dan ook. Naast het bieden van groeikapitaal kunnen investeerders interesse hebben te investeren in een start-up of scale-up van een onderneming. Deze vorm van financiering gebeurt ook wel via crowdfunding waarbij diverse (zakelijke en particuliere) partijen een bedrag in kunnen leggen tegen een bepaald rendement. Het instapbedrag is vaak redelijk laag waardoor de drempel om te investeren niet hoog is. In elke vorm van investeren geldt dat de investeerder de middelen investeert om er een bepaald rendement uit te halen. Als ontvanger betaal je dus een hoger bedrag terug aan de investeerder, de investeerder loopt het risico de middelen te verliezen indien de zaken anders lopen dan vooraf voorzien. 

Plaats nu een profiel
Bedrijf verkopen

Indien een koper van een bedrijf op zoek is naar financiering van de koopsom wordt in eerste instantie vaak de bank ingeschakeld. Steeds vaker worden ook andere financieringsvormen aangewend. Dit kan dan een gestapelde financiering betekenen. Denk hierbij aan crowdfunding, microkredieten, een achtergestelde lening of een participatiemaatschappij. Een participatiemaatschappij kan ook kapitaal inbrengen in de onderneming. De maatschappij beheert het vermogen van verschillende stakeholders en kan daardoor gezien worden als een grote investeringsmaatschappij. De participatiemaatschappij investeert in de aandelen in een onderneming om een bepaald rendement te halen. De participatie is vaak tijdelijk (aantal jaren) van aard. Het verschil tussen een participatiemaatschappij en een reguliere investeerders is dat participatiemaatschappijen vaak grotere investeringen doen en vaak zijn de investeringen meer risicovol van aard.  
 

In contact komen met interessante partijen

Op Bedrijventekoop.nl vind je een divers aanbod van te koop aangeboden, investeerders gevraagd of kapitaal aangeboden. Onderstaand vind je een overzicht van het aanbod wat onlangs online geplaatst is. Wil je in contact komen met een van de partijen dan kan je eenvoudig een reactie achterlaten en wij brengen je in contact met de betreffende partij. Het reageren op een interessant profiel is kosteloos. Geef in je reactie wat achtergrondinformatie van jezelf zodat de wederpartij al op voorhand je serieuze interesse herkent. Mocht je vragen hebben over de procedure of andere vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Kunnen wij je helpen?
Bas staat je graag te woord