Terug naar het overzicht

Nieuw bedrijf beginnen? Ga vakantiehuisjes verhuren met deze tips!

Als je net je bedrijf hebt verkocht dan wil je mogelijk al snel weer aan de slag gaan met een onderneming. Hierbij kun je er onder meer voor kiezen om een verhuurder van vakantiehuisjes te worden. Dit kan best wat tijd en moeite kosten aan het begin, maar het kan zeker winstgevend zijn op de lange termijn. Bovendien is het hartstikke leuk om te doen en zul je er veel voldoening uit halen. Om vakantiehuizen Nederland eenvoudig en veel te verhuren zou je gebruik kunnen maken van de onderstaande tips. 

Locatie
De locatie van het huisje is extreem belangrijk. Veel mensen zoeken op basis van een regio naar een vakantiehuisje om te huren. Het is dan ook verstandig om een huis te kopen in een geliefd gebied. Bovendien is het handig om veel positieve dingen over de locatie te vertellen, wat je ook kunt vermelden op je website. Een huisje aan het water doet het bijvoorbeeld altijd goed, met name als er leuke bezienswaardigheden in de buurt zijn. Ook pretparken zijn geliefd, vooral bij gezinnen. 

Uniek
Alhoewel het goed is om een vakantiehuis te verhuren in een geliefde locatie, zal dit er ook voor zorgen dat je veel concurrentie hebt. Dit is natuurlijk nou eenmaal het geval in toeristische gebieden. Je moet er dus voor zorgen dat de vakantiegangers beslist voor jouw huis kiezen en niet die van je buren. Jouw vakantiehuis moet dus eigenlijk uniek zijn, het moet zich onderscheiden van de rest. Dit is op diverse manieren mogelijk, bijvoorbeeld met een sauna of zwembad. 

Eerste indruk
Daarnaast is de eerste indruk van je mogelijke klanten ook zeer belangrijk. Dit zal voor een groot deel bepalen wat ze van je vakantiehuis zullen vinden. Die eerste indruk moet dus goed zijn, waar je onder meer voor kunt zorgen door een professionele fotograaf in te huren voor het maken van een mooie fotorapportage van de woning. Vergeet dan niet om het huis helemaal schoon te maken en mooi op te maken. 

Informatie
Ook is het slim om de potentiële gasten te voorzien van veel informatie. Hierbij moet je denken aan je vakantiehuis, maar ook zeker de omgeving. Op basis hiervan zullen ze beslissen of ze je vakantiewoning willen huren. De informatie moet dus volledig zijn, maar het moet ook eenvoudig te vinden en te begrijpen zijn. Zo moet je zeker de prijzen vermelden op de website. Ook is het slim om aan te geven wanneer het huisje nog gereserveerd kan worden, net zoals een plattegrond en de voorzieningen die gebruikt kunnen worden.

Kinderen
Als je vakantiehuisje zich focust op gezinnen dan moet je zeker de kinderen niet vergeten. Hiervoor moet je voorzieningen treffen. Zo mag een babybedje hoe dan ook niet ontbreken in je vakantiewoning voor gezinnen. Dit geldt ook voor traphekjes, kinderstoelen en een magnetron voor het opwarmen van het eten voor de baby. Bovendien kun je een kamer inrichten voor de kids waarin ze kunnen spelen. Mogelijk kun je zelfs een kast die vol zit met kinderboeken in deze ruimte plaatsen