Terug naar het overzicht

Net je eerste bedrijf overgenomen? Zorg voor een goede boekhouding

Heb je net je eerste bedrijf overgenomen of ben je zelf een bedrijf gestart? Natuurlijk ben je als startende ondernemer erg druk met het opbouwen van je onderneming. En dan moet de boekhouding ook nog goed geregeld worden. Niet de leukste klus, maar wel erg belangrijk!

Met de boekhouding regel je alle financiële administratie. Niet alleen het maken van facturen of het regelen van de belastingaangifte. 

 

Één tool voor je boekhouding

Geen stress – met deze tool vergelijk je heel makkelijk online boekhoudprogramma’s. Wat ook erg handig is, is dat je dit programma eerst kunt uitproberen. Zo weet je direct of dit programma geschikt is voor jouw als ondernemer. Een boekhoudprogramma is een softwarepakket waarmee de boekhouding is te automatiseren. 

Je beschikt dan over een geautomatiseerde administratie zodat je je tijd volledig kunt gebruiken voor je bedrijf en andere leuke dingen. 

Een groot deel van de boekhouding kun je uitbesteden maar het maken van facturen doen ondernemers meestal zelf. 

 

Offertes uitschrijven of kilometerregistratie

Per bedrijf verschilt de boekhouding. Een starter zal veel tijd steken in het maken van offertes en een freelancer juist in het bijhouden van de kilometerregistratie. 

Nu kun je natuurlijk alles uitprinten en thuis in een map stoppen maar online boekhouden is echt in opkomst. Niet om de minste reden dat er altijd een back up is. Daarnaast is het ook een handige tool waarbij een boekhouder mee kan kijken.

 

Maak de juiste keuzes

Er zijn verschillende mogelijkheden. Waarbij de meest ideale oplossing is dat zowel de ondernemer zelf als een adviseur betrokken is. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. 

Als je wilt groeien als ondernemer is het van belang dat je zelf ook basiskennis hebt van het boekhouden. Zodat je de juiste keuzes kunt maken. Als voorbeeld; ervoor zorgen dat klanten hun rekeningen op tijd betalen zodat je zelf niet krap bij kas komt te zitten als je wilt gaan investeren. 

 

Krijg grip op je cijfers 

Dus: wil je meer grip op je cijfers door een goed online boekhoudprogramma? Ga de uitdaging dan meteen aan en zorg voor de perfecte ondersteuning voor jouw bedrijf. Waarbij automatisch updates plaats vinden en je altijd werkt met de huidige belastingregels. Win tijd, voorkom dubbel werk en fouten. Zo houd jij tijd over om te ondernemen. 

 

En zo bereik je óók meteen de juiste doelgroep voor je bedrijf

Wil je weten hoe je je doelgroep het beste kan voorzien van relevante informatie en het beste aan je bedrijf kan binden? Kies dan voor de juiste Content Marketing.