Terug naar het overzicht

Neem deel aan de MKB Overname Monitor

Vanuit diverse hoeken is gebleken dat er behoefte is aan inzicht in de overnamemarkt voor deals met een transactiewaarde tot € 5.000.000. Hogeschool Utrecht en Bedrijventekoop.nl willen door middel van de MKB Overnamemonitor transparantie bieden in het gehele MKB. Door het uitvragen van zowel de koper, de verkoper als de adviseur wordt waardevolle informatie verkregen wat kan dienen als benchmark voor allen die betrokken zijn in een overnametraject. 

 

Waarin verschilt dit onderzoek van andere initiatieven?

De MKB Overnamemonitor richt zich op het gehele Midden- en Kleinbedrijf. Antoine van Schijndel, voorzitter van Beroepsorganisatie voor overnamebemiddelaars BOBB gaf al eerder aan “MKB bedrijven vergelijken zich vaak met multiples van grotere ondernemingen waardoor wij als adviseur direct verwachtingen bij moeten schaven”. De MKB Overnamemonitor wordt zo ingestoken dat de vragenlijst ook internationaal uitgezet kan worden. Zo kunnen we naast inzicht in de Nederlandse overnamemarkt ook een vergelijking maken met de Europese overnamemarkt. Zowel Bedrijventekoop.nl als de Hogeschool Utrecht maken deel uit van het netwerk van Transeo, een Europese organisatie die mede in opdracht van de Europese Commissie diverse onderzoeken initieert om bij te dragen aan transparantie in de overnamemarkt.

Heb je jouw bedrijf verkocht, heb je een bedrijf gekocht of begeleid je aan-of verkopen? Draag dan bij aan de transparantie en vul de enquête vandaag nog in. Laat ons via mail weten dat je mee wil werken en wij sturen je direct de link naar het onderzoek.

 

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met je gegevens om en worden ze enkel gebruikt als input voor de MKB Overname Monitor. Het betreft een anonieme enquête, persoonsgegevens worden dus niet gevraagd.