Terug naar het overzicht

Met deze tips kun je je overgenomen bedrijfsruimte optimaal inrichten

Als je een bedrijf overgenomen hebt dan is de kans groot dat je daardoor direct ook een bedrijfsruimte hebt overgenomen. Als je dit wilt gaan gebruiken met je nieuwe onderneming dan moet het natuurlijk wel optimaal ingericht worden als de vorige eigenaar dit nog niet heeft gedaan. Het inrichten van een bedrijfsruimte is bovendien niet zo makkelijk als men denkt. Er komen namelijk veel factoren bij kijken, terwijl het ook nog best wat werk kan zijn. Het hele pand opnieuw schilderen met Sigma verf is bijvoorbeeld zeker een goed idee, maar het zal wel wat tijd kosten. Met de onderstaande tips zal het optimaal inrichten van een bedrijfsruimte gelukkig wel wat eenvoudiger gaan. 

 

Comfort

Als je een bedrijfsruimte hebt overgenomen en wilt gaan inrichten dan is het van belang om het woordje comfort in je achterhoofd te houden. Het is namelijk van belang om een prettige werkomgeving voor je nieuwe werknemers te creëren, waarbij comfort zeker cruciaal is. Dit is belangrijk voor de productiviteit, maar natuurlijk ook voor de sfeer. Het is dan ook verstandig om ergonomische bureaustoelen aan te schaffen, terwijl je tevens moet zorgen voor een aangename temperatuur. Een aangename lunchruimte wordt natuurlijk ook altijd gewaardeerd voor werknemers. Om duidelijk in kaart te krijgen wat je werknemers graag willen is het slim om even rond te vragen. Zo kun jij hun wensen toepassen tijdens het inrichten van de werkruimte. 

 

Daglicht

Een groot onderdeel van comfort is daglicht. Hopelijk heeft je nieuwe bedrijfsruimte grote ramen, anders zou dit mogelijk wel een probleem kunnen worden. Daglicht biedt namelijk allerlei voordelen. Zo is het van groot belang bij het stimuleren van de hersenen. Onder andere hierdoor kan het ervoor zorgen dat je werknemers productiever zullen zijn tijdens de werkdag. Deze hoge productiviteit komt ook doordat je medewerkers zich beter en prettiger zullen voelen door het daglicht. Bovendien zal veel daglicht zorgen voor meer motivatie om te gaan werken. Bioritme is tevens cruciaal voor het dagelijkse patroon. Met voldoende lichtinval kan dit gestimuleerd worden. Houd hier ook rekening mee bij het kopen van Sigma verf bij de verfwinkel, extreem donkere muren zijn namelijk niet echt aan te raden.

 

Efficiëntie

Je wilt natuurlijk dat je werknemers productief aan de slag zullen gaan met hun taken, maar het is ook van belang dat ze dit op een efficiënte wijze doen. Hier zou jij in principe voor kunnen zorgen. Hierbij maakt het echt niet uit hoe groot of klein je overgenomen bedrijfsruimte is, dit heeft namelijk niet echt effect op de efficiëntie. Wel moet de ruimte op een zo goed mogelijk manier ingericht worden. Hierbij is het belangrijk om de gehele ruimte optimaal te benutten. Om de efficiëntie na te streven is het van belang dat je vooraf een duidelijk overzicht hebt van de diverse ruimtes en hun afmetingen. Hierbij zou je gebruik kunnen maken van een professionele tekening. 

 

Artikelen

Daarnaast is het natuurlijk ook van groot belang om de juiste kantoorartikelen aan te schaffen. Hierbij moet je denken aan het meubilair, maar natuurlijk moet je nog meer artikelen kopen die terecht moeten komen in je kantoor. Dit zijn bijvoorbeeld printers, maar ook de computers en beeldschermen. Al deze artikelen horen namelijk natuurlijk wel te staan in een kantoor. Hiervoor moet je in principe ruimte vrij maken als je geen ruimte hebt om de artikelen te plaatsen. Als dit niet mogelijk is dan zou je een goede hoek kunnen zoeken. Dit aparte ruimte kun je dan inrichten met alle kantoorartikelen. Hierdoor zullen al je werknemers precies weten waar al deze artikelen precies liggen, wat zal zorgen voor meer efficiëntie en productiviteit.