Terug naar het overzicht

Kwartaalupdate Q1 2021: Toenemende interesse in bedrijfsovername

Het eerste kwartaal van 2021 is inmiddels alweer achter de rug. Hoewel de Coronaperikelen nog niet voorbij zijn, geeft het tempo van vaccineren wel hoop dat we de crisis in de loop van dit jaar achter ons kunnen laten. Ook onze cijfers geven hoop op een herstel. Het aantal aangeboden bedrijven blijft dit kwartaal nog wel wat achter vergeleken met eerdere jaren, maar vergeleken met kwartaal 4 van 2020 zien we een stijging van 11%.

Daarbij komt dat het aantal geïnteresseerde partijen onverminderd hoog blijft. Elke maand verwelkomen we meer nieuwe geïnteresseerde partijen. Dit heeft geleid tot een groot aantal succesvolle overnames die via ons platform tot stand gekomen zijn en daar zijn we trots op!

 

Meer vraag en minder aanbod in het eerste kwartaal

Kijkend naar de cijfers van Q1 dan zien we dat de stijgende trend in gebruikers die in Q4 van 2020 ingezet is, zich heeft doorgetrokken. Het aantal reacties is zelfs 33% hoger dan een jaar geleden.

Het nieuwe aanbod van bedrijven daarentegen is 15% lager dan een jaar geleden in dezelfde periode. Opmerkelijk is dat het aandeel van profielen dat geplaatst is door een individuele verkoper juist gestegen is met 6% ten opzichte van een jaar geleden. 

De vooruitzichten voor Q2 zijn goed. Hoewel het aantal profielen over het gehele kwartaal gezien gedaald is in Q1, is het aantal in de maand maart juist met 14% gestegen ten opzichte van het jaar ervoor. 

Ook de eerste weken van april laten een stijging zien ten opzichte van het aantal van vorig jaar. De eerste voortekenen voor een mooi kwartaal dienen zich aan. Daarnaast zijn de eerste versoepelingen van de Coronamaatregelen aangekondigd. Dit alles stemt ons positief voor de toekomst.

Wil je in contact komen met potentiële kopers, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.