Terug naar het overzicht

Hoe werf ik het juiste personeel voor mijn nieuwe bedrijf

Je hebt het plan om een bedrijf over te nemen. Helemaal super! Dit is wel een spannende stap. Gaat het bedrijf onder jouw hoede net zo goed lopen? En neem je medewerkers over? Of ga je op zoek naar nieuwe werknemers? In dit artikel lees je in een notendop over het overnemen van bedrijven en het vinden van geschikt personeel.

Bedrijfsovername

Een bedrijf overnemen is bij ons zo geregeld. Wij hebben de kennis en ervaring, waarmee wij jou kunnen helpen om een passende kandidaat te vinden! Je kunt via ons heel veel bedrijven vinden die ter overname beschikbaar zijn. In welke hoek van het land je ook maar een bedrijf wilt overnemen. De kans dat jij een externe koper bent is groot. Interne kopers zijn bijvoorbeeld werknemers van een bedrijf of een familielid. Externe verkopers zijn onbekenden van het bedrijf. 

Externe koper

Je kunt op verschillende manieren een bedrijf als externe koper kopen. Zo kun je een bedrijf als individu kopen. Dit is dan een Management Buy-In. Ook kun je een bedrijf strategisch overnemen. Dan ben je bijvoorbeeld een concurrent. Daarnaast kun je ook aandelen van een bedrijf overnemen. Dan ben je een investeerder.

Manieren van overname

De overname kan op verschillende manieren gaan. Er zijn meerdere financiële mogelijkheden om de bedrijfsovername te laten plaatsvinden. Dit kan een activa-passivatransactie zijn. Je neemt dan de bezittingen en schulden over. Als er sprake is van een BV, neem je alleen de schulden en bezittingen over. De aandelen zijn dan nog in handen van de BV. Bij een transactie in aandelen blijft de BV eigenaar van de bezittingen en schulden, maar dan word jij wel de eigenaar van de BV. Dan heb je dus bezittingen, schulden en de aandelen overgenomen. De overname kun je doen met eigen vermogen, bancair krediet, participatiemaatschappijen of een informal investor. Bij een participatiemaatschappij wil je samen met meerdere ondernemers de waarde verhogen. Een informal investor is een persoon die geld en tijd investeert in de onderneming. 

Personeel vinden 

Vandaag de dag is het vinden van personeel zo gepiept. Je plaatst vacatures op social media, of op websites als Indeed. Het leuke is om een vacature goed af te stemmen op het personeel dat je zoekt. Ben jij gevestigd te Rotterdam en wil jij het liefst schreeuwen: “Personeel gezocht Rotterdam!”, overweeg dan eens om de werknemer aan te spreken op z’n Rotterdams. Je bereikt op deze manier precies de goede doelgroep. Ook de identiteit van een Rotterdammer kun je aanspreken. Zij houden nogal van niet lullen, maar poetsen: lekker hard werken dus.

Zit jouw nieuwe bedrijf gevestigd in Noord-Brabant en wordt er door jou personeel gezocht Tilburg? Vroeger was dit vooral de textiel-hoofdstad van het land. Tegenwoordig draait het om veel meer dan dat! Hier vind je ook prima marketingpersoneel of hospitality-personeel. Pluspunt is natuurlijk dat Tilburg centraal in Noord-Brabant ligt. Die FTE’s heb jij zo gevuld!