Terug naar het overzicht

Het moment van verkopen is aangebroken!

Onze aangesloten partner Richard Temmink van Centrum voor Bedrijfsopvolging vertelt hieronder waarom nu het juiste moment is om je bedrijf te verkopen.

Het afgelopen decennia heeft Nederland te maken gehad met een crisis. Ondanks de crisis ben jij nog steeds een succesvolle ondernemer. Hopelijk boek je een positief resultaat en beschik je over een goed gevulde orderportefeuille. Er is weer lucht na een zware periode. Nu er ruimte is om verder te kijken betrap je jezelf op het stellen van die steeds terugkerende vraag “Hoe lang wil ik nog doorgaan?” Dat is natuurlijk helemaal geen gekke vraag en waarschijnlijk heb je hier voldoende zakelijke en persoonlijke overwegingen voor.

6 gunstige omstandigheden in de markt

Als je eindelijk voor jezelf hebt besloten om je bedrijf te verkopen komen er vele vragen op je af. Vragen zoals “Is dit het juiste moment voor de verkoop van mijn bedrijf?” en “Wat zijn de kansen op de overnamemarkt?” schieten door je hoofd. Om je daarin verder te helpen, delen wij graag een aantal actuele ontwikkelingen:

  • Doordat veel bedrijven hebben gewacht met overnames zijn zij des te gretiger op de markt.
  • Door het personeelstekort in sommige bedrijfstakken is het interessant om bedrijven met capabel personeel over te nemen.
  • Veel latente ondernemers zijn van loondienst naar ondernemerschap gedreven in de crisis, hier zitten veel interessante kopers tussen.
  • De start van een stijgende lijn is het beste moment om een bedrijf te verkopen, niet wanneer het aan de top zit.
  • Banken willen weer meer investeren dankzij veel beschikbaar kapitaal.
  • Pensioenfondsen en investeringsmaatschappijen zoeken door de lage rente naar alternatieve bestemmingen voor kapitaal.

Bedrijf verkopen in een jaar?

Als ondernemer heb jij besloten om je bedrijf te gaan verkopen en je hebt geen behoefte om lang bezig te zijn met de overname. Veel overname-adviseurs geven echter aan dat de overnamen van jouw bedrijf 3 tot 5 jaar gaat duren. Maar als de marktomstandigheden gunstig zijn en jij zorgt voor een overzichtelijke overname, kun jij dit in 1 jaar bereiken.

Richard Temmink
Centrum voor Bedrijfsopvolging

Vragen of meer informatie?

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht, neem dan hier even contact op.

Bekijk ook:

  • Benieuwd wat je bedrijf waard is? Doe dan onze gratis waardebepaling, klik hier.
  • Bedrijf verkopen? Plaats nu een profiel en kom snel in contact met de ideale koper voor je bedrijf, klik hier.
  • Op de hoogte blijven van het laatste aanbod van profielen? Meld je dan nu gratis aan voor onze nieuwsbrief, klik hier.