Terug naar het overzicht

Even voorstellen: Jürgen Penno, nieuwe partner Firmenzukaufen.de

Recentelijk is onze Duitse variant Firmenzukaufen.de vernieuwd. Niet alleen zijn de look en feel van de website veranderd, ook hebben we in de persoon van Jürgen Penno een nieuwe partner die zich gaat ontfermen over het wel en wee van Firmenzukaufen.de. Tijd dus om eens nader kennis te maken.
Jürgen Penno, 48 lentes jong, is afkomstig uit Gollhofen. Een klein plaatsje nabij Würzburg in de deelstaat Beieren. Na het behalen van zijn Abitur (vwo) voltooide hij in 2000 zijn studie economie aan de Humboldt-Universität in Berlijn. Jürgen is geen onbekende voor Bedrijventekoop.nl. In 2006 was hij betrokken bij het opzetten van het inmiddels niet meer actieve Adcorporate netwerk in Duitsland en daarmee actief als adviseur op Firmenzukaufen.de. Daarnaast runt hij al jaren een succesvol kartcentrum in zijn woonplaats. Kortom: een ondernemer in hart en nieren met een achtergrond in M&A. Alle ingrediënten voor een succesvolle samenwerking zijn aanwezig.
 
Zelf ziet hij de samenwerking ook zeer positief tegemoet: “Firmenzukaufen.de heeft de potentie om marktleider te worden”, klinkt het vastberaden. Volgens Jürgen is dit het ideale moment om in te stappen. “De Nederlandse overnamemarkt ligt zo’n drie jaar voor op de Duitse. De massa van bedrijven hier weet nog niet dat het internet uitstekende alternatieven biedt voor de aankoop en verkoop van bedrijven. We hebben nu de kans om met Firmenzukaufen.de de overnamemarkt te herschikken en van nieuwe impulsen te voorzien”. Daarbij is hij zich bewust van de voortrekkerspositie van het bedrijf: “Firmenzukaufen.de is het oudste overnameplatform van Duitsland en heeft nu weer de kans om pionier te zijn.”

“Firmenzukaufen.de heeft de potentie om marktleider te worden”

De deelstaat Beieren staat bekend als de motor van de Duitse economie. De werkloosheid ligt op slechts 2% en de Beierse overheid voert een beleid dat zich richt op het stimuleren van de middenstand. Volgens Jürgen is dit dan ook de perfecte uitvalsbasis voor een overnameplatform. Zijn strategie is helder: “We willen dit jaar een sterke partner worden voor bedrijven en consultants in de regio Beieren. Het netwerk hiervoor is reeds opgezet. Hierna willen we de olievlek verder verspreiden naar de rest van Duitsland.”
 
Over de toekomst heeft hij een duidelijk beeld: “Wij kunnen een grote bijdrage leveren aan het sneller en transparanter overdragen van bedrijven in Duitsland. We moeten de kansen die er liggen nú benutten. Hierbij kunnen we rekenen op de technische ondersteuning van een zeer ervaren team in Nederland.” 
 
Samenwerking is voor hem het sleutelwoord. Zijn slogan luidt niet voor niets: We all work together, that’s the secret. Één groot Europees netwerk van overnamewebsites is volgens hem dan ook de toekomst: “Het aantal grensoverschrijdende bedrijfsovernames zal de komende jaren alleen maar toenemen. Niet alleen tussen Nederland en Duitsland, maar door heel Europa. Hier kunnen wij een grote bijdrage aan leveren.”

Ook benieuwd naar het resultaat?

Bekijk hier de geheel vernieuwde website van Firmenzukaufen.de