Terug naar het overzicht

Bedrijventekoop.nl en Capsearch slaan de handen ineen

Bedrijfsovernameplatform Bedrijventekoop.nl is een samenwerking aangegaan met Capsearch, hét financieringsplatform voor het mkb. Doel van de samenwerking is het oplossen van de financieringsproblematiek omtrent bedrijfsovernames. Tijdens de huidige coronacrisis is dit onderwerp actueler dan ooit.
 
Het niet verkrijgen van een financiering is een van de grootste redenen waarom een bedrijfsovername geen doorgang vindt. Een overnameadviseur heeft een belangrijke rol in het begeleiden van de ondernemer in het vinden van financiers. Kopers van bedrijven kloppen hoofdzakelijk aan bij banken, wanneer zij kapitaal nodig hebben voor een overname. Tijdens de coronacrisis zijn deze echter terughoudender geworden in het verstrekken van financieringen. Daarom moet steeds meer gezocht worden naar een mix van financieringsvormen.
 
Bedrijventekoop.nl en Capsearch slaan nu de handen ineen om de zoektocht voor adviseurs naar financiering te vergemakkelijken. Een adviseur stelt één kredietaanvraag op en stuurt deze in één keer naar een groot netwerk van financiers. Van banken tot crowdfunds en van lease- tot factoringmaatschappen. Kopers van bedrijven worden gekoppeld aan een gedegen financieringsspecialist die vervolgens op zoek gaat naar een passende financiering. Dit zorgt voor een grotere slagingskans voor het verkrijgen van het benodigde kapitaal en daarmee voor de doorgang van de overname.
 
Bedrijventekoop.nl is sinds 2002 actief in het matchen van vraag naar en aanbod van bedrijven in het mkb. Met als doel een transparante markt te creëren voor bedrijfsovernames. Het platform biedt daarnaast een netwerk van specialisten en diverse samenwerkingsverbanden om het aan- of verkoopproces te faciliteren.
 
Capsearch maakt de complexe en veranderende markt voor vastgoed- en bedrijfsfinanciering overzichtelijker. Adviseurs hebben toegang tot een netwerk van meer dan 45 geldverstrekkers met voordelige voorwaarden. De Kredietscore voor een onderneming geeft adviseurs en ondernemers een indicatie over de haalbaarheid van een financiering.