Terug naar het overzicht

Bedrijfsbeëindiging? Bedrijfsverkoop!

Wist u dat maar een kwart van de ondernemers tot de bedrijfsverkoop overgaat, wanneer deze besluit te stoppen? De andere drie kwart heft zijn bedrijf gewoon op. Hierdoor lopen zij veel geld mis! Vaak kan een zzp’er ook zijn bedrijf verkopen, als deze wel goed weet wat hierbij allemaal aan de orde komt. Verkoop uw bedrijf dus wanneer u wilt gaan stoppen. Als u niet weet hoe dit in zijn werk gaat, kunt u hieronder lezen waar u overal rekening mee moet houden.  

Wat is uw bedrijf nu eigenlijk waard?

Niet alleen het vermogen en de activa zijn de waarde van uw bedrijf, maar ook de locatie, contracten, het personeel en het klantenbestand. Een onderneming van een zelfstandige is hierdoor al heel vaak verkoopbaar, als deze voldoende omzet en een redelijk klantenbestand heeft. Verder is de goodwill van uw bedrijf ook van invloed op de verkoopbaarheid. De meerwaarde die uw bedrijf heeft naast het netto vermogen. Hierbij moet u denken aan kennis, ervaring, etc. Bent u benieuwd naar de waarde van uw bedrijf? Doe een gratis waardebepaling, klik hier.  

Zorg dat uw bedrijf verkoopbaar is

Om uw bedrijf te kunnen verkopen, moet deze er goed en gezond uit zien. Zorg dat potentiële kopers er een goed beeld van krijgen. Als er nog reparaties moeten gebeuren, of als er nog apparatuur vernieuwd moet worden, moet u dat nu doen! Ook kunt u alles een keer laten schilderen of zet eens planten binnen. Hierdoor ziet uw bedrijf er ineens veel netter uit en bent u in staat een betere prijs te krijgen bij de bedrijfsverkoop.

Hoe gaat zo'n bedrijfsverkoop nu in zijn werk?

Wat moet u nu precies allemaal doen bij zo’n verkoop? U krijgt namelijk te maken met verschillende regels en wetten. Ook de verschillende manieren waarop u uw bedrijf kunt verkopen dient u te kennen. Op deze pagina is daarom alles even op een rijtje gezet.