Profiel nr. 65713

Ervaren business- en people manager zoekt technologische B2B onderneming

07/01/2019 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Holland

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

N.v.t.

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

25 - 50

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Resultaat voor belasting

€ 1.000.000 - € 2.500.000


Bedrijfshistorie / achtergrond
Bedrijf beschikt over een technologisch product en/of dienst in business-to-business omgeving met bijbehorende handel. Branche Informatietechnologie, (big)data, digital, milieutechnologie Bedrijf ontwikkelt (deels zelf) innovatieve producten of diensten Product, dienst en/of technologie is onderscheidend in de betreffende sector. Karakteristiek: Het bedrijf richt zich op de business-to-business markt met (hoge) toegevoegde waarde en beschikt over een bewezen trackrecord. Het bedrijf produceert producten en/of diensten, waarbij de creatie, innovatie en ontwikkeling hiervan primair is. Het bedrijf is een belangrijke speler in haar afzetmarkt en heeft een goede reputatie. Er is in het bedrijf aandacht voor kennis en innovatie. Het bedrijf is in Nederland gevestigd met eventueel buitenlandse kantoren. Markt/klanten Opererend in nichemarkt. Aantoonbaar groeipotentieel in bestaande en nieuwe markten. Business-to-business. Gericht op langdurige relaties met klanten.

Activiteiten van het bedrijf
Cultuur Informeel, trots, gedreven, open, eerlijk, innoverend en kwaliteitsgericht.   Regio: vestiging Voorkeur regio Amsterdam plus 100 km.   Grootte: 10 tot 50 werknemers. Omzet vanaf € 1 mln. met een gezond rendement.   Levensfase: Een jong en dynamisch bedrijf dat de startup-fase is ontgroeid of een langer bestaand bedrijf welke toe is aan de volgende groeifase/transitie van het business model.

Onderscheidend vermogen
Data gedreven business modellen, digitale transformatie, informatietechnologie en innovatie staan centraal in het profiel van deze ondernemer. Deze commercieel gedreven ondernemer zoekt een technologische onderneming (vanaf € 1 mln. omzet) met eigen product of dienst in een business-to-business omgeving welke toe is aan de volgende groeifase. De onderneming heeft bij voorkeur een sterke link naar digital, data, informatietechnologie of verduurzaming. Ondernemer heeft ruime ervaring opgedaan in zowel nationale als internationale IT en data georiënteerde markten. Hij heeft een achtergrond in informatie- en milieutechnologie vanuit met name commerciële rollen en is sterk in innovatie en groei.

Overig
De persoon: Deze ervaren business- en people manager is in staat door middel van verbinding een gedeelde en gedragen strategie uit te zetten. Hij wil hierbij gezamenlijk bouwen aan de commerciële en innovatieve ontwikkeling van een onderneming. Kandidaat heeft de ervaring, analytische vaardigheden en kennis om een bedrijf verder te leiden en te verbeteren, maar begrijpt tevens dat de mensen en cultuur van het bedrijf hierbij centraal staan. Hij heeft door zijn jarenlange ervaring in commerciële- en leidinggevende functies bij technologiebedrijven een uitstekende affiniteit met betreffende markten en weet op innovatieve wijze marktaandeel te vergroten of een nieuwe Go-To-Market strategie te ontwikkelen voor nieuwe proposities en deze te implementeren. Hij is in staat een onderneming een boost te geven door zijn positieve en energieke houding en heeft een passie voor de inzet van innovatieve oplossingen. Data gedreven business modellen, digitale transformatie, informatietechnologie en innovatie staan centraal in het profiel van deze ondernemer.

Ervaren business- en people manager zoekt technologische B2B onderneming
Regio
Noord-Holland
Branche
Industrie
Type
Te koop gevraagd
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
1.000.000 - 2.500.000