Profiel nr. 65181

Hightech bedrijf met klantspecifieke producten

26/06/2017 Geplaatst

Gevestigd in

Gelderland

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Electrotechnische industrie

Rechtsvorm

N.v.t.

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag

€ 500.000 - € 1.000.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond
Technisch commercieel ondernemer zoekt een hightech bedrijf (upper segment) met eigen klantspecifieke producten of projecten ter overname. Brengt focus aan, structureert en presteert. Wordt uitgedaagd door dynamische omstandigheden. Met overtuiging leidt hij een bedrijf en de medewerkers naar nieuwe successen. Is een bouwer, die zelf de regie neemt en gelijktijdig veel tijd steekt in ambities van mensen om met hen gezamenlijk resultaat te realiseren. Werkervaring Ruime succesvolle ervaring met ondernemerschap in verschillende bedrijfstakken. Reorganiseerde diverse business units en implementeerde samen met een team een nieuwe visie. Eindverantwoordelijk geweest voor een intensief Lean Six-sigma programma met aantoonbare besparing. Heeft onder meer een nieuw product ontwikkeld van idee tot lancering. Ervaring als projectmanager in technische omgevingen. Kennis van logistiek, marketing & sales en product development. Huidige activiteiten Op interim basis actief als manager in het midden- en kleinbedrijf - met name - de maakindustrie.   Opleiding/cursussen Universiteit Bedrijfskunde/Informatica HTS Elektronica/Technisch Computerkunde Insead General Management Program (Fontainebleau) Specialiteit Samen gestructureerd bouwen in een dynamische, complexe situatie om daarmee het bedrijf en de medewerkers naar een volgende professionele fase te leiden

Activiteiten van het bedrijf
Een hightech productiebedrijf, eventueel met handel en/of service. Karakteristiek Producten hebben hoge toegevoegde waarde (upper segment) Eigen complexe klantspecifieke producten of projecten. Klanten zijn voornamelijk B2B en gaan voor innovatieve kwaliteitsoplossingen. Overtuiging en beleving zijn belangrijk voor positionering in de markt. Cultuur Hoogwaardige kennis en pragmatisch ‘ad-hoc’-klantgericht gedrag zijn gekoppeld om zo tot onderscheidende prestaties te komen. Er wordt voortdurend om vernieuwing en verbetering gevraagd. Het bedrijf streeft continu na om de beste te zijn. Kenmerkend is een (eventueel internationale) groeipotentie. De cultuur kenmerkt zich door ad-hoc gedrag en pragmatisch management. Men zoekt naar structurele professionalisering. De persoon Pragmatische ondernemer, sterk in commercie en techniek. 

Onderscheidend vermogen
Regio vestiging Oost-, Noord-, Midden-Nederland (ruime omgeving Apeldoorn/Zwolle). Grootte 15-50 medewerkers.   Levensfase Bewezen starter of een bedrijf dat aan expansiefase toe is.

Overig
Type klanten Intensieve relaties en samenwerking leiden tot waardevolle oplossingen. Soort overname Meerderheidsaandeel nu of op termijn. 

Hightech bedrijf met klantspecifieke producten
Regio
Gelderland
Branche
Industrie
Type
Te koop gevraagd
Omzet
Vertrouwelijk
Overname
500.000 - 1.000.000