Profiel nr. 64754

Slimme ondernemer laat uw bedrijf groeien

21/04/2017 Geplaatst

Gevestigd in

Utrecht

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Zakelijke dienstverlening

Rechtsvorm

N.v.t.

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Overig

Uw onderneming is een professioneel bedrijf, een dienstverlener met eventueel een handels- of productiecomponent. Uw medewerkers zijn middel tot hoog opgeleid en kunnen zelfstandig functioneren. U weet dat er kansen voor uw bedrijf zijn, maar daarvoor zullen er eerst enkele hobbels genomen moeten worden, zoals meer werkkapitaal, beter debiteurenbeheer, aanpassing van de organisatie of iets dergelijks. Het is een Nederlandse onderneming. Uw bedrijf bestaat wellicht al enige tijd en u bent trots dat u uw onderneming door pieken en dalen heeft geloodst. U erkent dat er dingen zijn die beter kunnen, maar mist de tijd, het geld en/of de knowhow om op korte termijn met verbeteringen te komen.

Uw bedrijf bevindt zich in Midden-Nederland, in de bandbreedte Amsterdam tot Den Bosch. De omzet en het aantal werknemers is minder relevant. Qua netto resultaat draait u tussen een klein verlies tot een winst van € 300.000. Het onroerend goed wordt bij voorkeur gehuurd. Koop is geen optie.

U bent zich aan het oriënteren op uw afscheid van het bedrijf. Ondanks enkele talenten in uw team is er geen animo om het stokje van u over te nemen. U bent bereid een korte periode van overdracht aan te gaan en om (een deel van) de transactiesom in termijnen te ontvangen.

Onze opdrachtgever is een ervaren ondernemer, die in het verleden een advocatenkantoor heeft opgezet en geleid. Hij is nog steeds deeltijd actief als advocaat. Hij heeft een goed financieel, juridisch en organisatorisch inzicht en houdt van troubleshooting. In de afgelopen jaren heeft hij twee keer eerder een bedrijf gekocht, waarvan één nog in zijn bezit. Hij is laagdrempelig, makkelijk in de omgang en een actieve aandeelhouder. Hij geeft leiding op basis van vertrouwen en beloont successen.


Slimme ondernemer laat uw bedrijf groeien
Regio
Utrecht
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop gevraagd
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
100.000 - 250.000