Profiel nr. 101338

Deelname in vastgoed, zakelijke dienstverlening of leisure

14/10/2020 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Holland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Zakelijke dienstverlening

Rechtsvorm

N.v.t.

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag

€ 250.000 - € 500.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Een ervaren ondernemende investeerder zoekt een overname/deelname in een bedrijf in de vastgoedsector, de daaraan verwante zakelijke dienstverlening of in de leisure branche. De ondernemer wil een bedrijf met een goede naam verder uitbouwen. De persoon Commercieel gedreven, een doener, legt daarbij gemakkelijk contacten. Vastberaden, hij gaat door waar anderen ophouden. Oplossingsgericht, op zoek naar ‘betere alternatieven’. Voelt zich thuis in complexe vraagstukken, komt met creatieve oplossingen, is resultaatgericht en deal-driven. Trekt transacties door tot afronding: een ‘closer’ in transacties. Druk- en stressbestendig. In staat om een story omtrent een project te creëren. Wint snel vertrouwen en overtuigt, kan buy-in van derden bewerkstelligen. Bouwt verder uit, is geen beheerder die op de winkel past. Coacht en inspireert zijn omgeving.


Activiteiten van het bedrijf

Branche Op basis van de ervaring van deze mbi-kandidaat zoekt hij: een vastgoed gerelateerd bedrijf, bijvoorbeeld in ontwikkeling, investering, etc., (geen makelaardij); een leisure gerelateerd bedrijf, (eventueel seizoensbedrijf dat potentie heeft zulks om te buigen naar vier-seizoensbedrijf); een leisure gerelateerd bedrijf, met een vooruitzicht/uitdaging op het vlak van uitbreiding in onroerend goed; een financiële dienstverlener in financieringen gerelateerd aan vastgoed.


Onderscheidend vermogen

Karakteristiek Het bedrijf heeft een goede naam, staat voor kwaliteit. Daadkrachtig en efficiënt team, met track-record in de markt waarin zij actief is. Daarbij zoekt het bedrijf een ondernemer die meedenkt en meedoet om het bedrijf naar de volgende fase te tillen en verder uitbouwt. stabiliteit meebrengt, vertrouwen in de markt uitstraalt, zelfverzekerd maar niet arrogant. Een ondernemer die investeerders en banken comfort geeft en resultaten realiseert, niet enkel belooft. Verder moet het bedrijf een lange termijn-focus hebben. De werkomgeving moet informeel maar professioneel zijn. Het product onderscheidt zich door goed doordacht te zijn, waarbij de exit zodanig in het concept is geïntegreerd dat het commercieel uitstekend te vermarkten is.  Cultuur: Een ondernemende cultuur met korte lijnen, open, flexibel en dynamisch.


Overig

Type klanten Afhankelijk van de activiteit: B2B of B2C. Regio vestiging Randstad Grootte Globaal tot 20 medewerkers. Wel met enige substantie voor wat betreft het bedrijfsresultaat.   Levensfase Bedrijf met potentie om door te groeien. Nieuwe projecten, of het verbeteren van de performance of nieuwe gerelateerde activiteiten die bottom-line waarde toevoegen. Soort overname Volledige of gedeeltelijke overname met meerderheidsbelang. Geleidelijke overname in overleg.


Deelname in vastgoed, zakelijke dienstverlening of leisure
Regio
Noord-Holland
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop gevraagd
Omzet
Vertrouwelijk
Overname
250.000 - 500.000