Profiel nr. 72704

Gewaardeerd makelaarskantoor regio Groningen -Drenthe met terugkerende inkomsten

12/06/2020 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Nederland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Bemiddelaar in onroerende zaken

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 250.000 - € 500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 250.000 - € 500.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Ter overname wordt aangeboden een makelaarskantoor in het hart van de regio Westerkwartier,  Groningen (stad), en (Noord) Drenthe. Het kantoor heeft een zeer goede naam in de regio. Het kantoor is actief binnen de dynamiek van de traditionele makelaardij, zakelijk vastgoed, projecten en beheer verhuurd O.G. en VVE’s. Activiteiten strekken zich uit van het stadse Groningen langs het lommerijke Westerkwartier en Noord Drenthe tot het bestuurlijke Assen.


Activiteiten van het bedrijf

Het kantoor is initiatiefrijk en richt zich naast aan- en verkoop van bestaande bouw op realisatie van nieuwbouw en beheer van vastgoed en VVE’s. Het kantoor is aangesloten bij de NVM. Sinds haar zelfstandigheid onder de huidige eigenaar kent het kantoor gestage groei van de omzet. Ook tijdens de crisis heeft de onderneming de omstandigheden wendbaar het hoofd geboden.


Overig
  • Overdracht: De verkoper wenst 100% van de aandelen over te dragen. De mate waarin de huidige ondernemer nog deels aan het kantoor verbonden blijft is bespreekbaar. De huidige ondernemer gaat over tot verkoop om zich op andere activiteiten te richten.   
  • Kenmerken: Onderneming beschikt over een zorgvuldig opgebouwd klantbestand. Het kantoor is NVM lid en kent een omzet van € 340.000. Waarvan bij benadering € 100.000 terugkerende inkomsten. Binnen het bedrijf zijn, inclusief de DGA, 3 medewerkers actief.   De operationele winst van de onderneming bedraagt ruim         € 80.000.   
  • Prijs: Nader overeen te komen.   
  • Geschikt voor: Het kantoor is zeer geschikt voor ondernemende MBI kandidaten. Ook voor strategische kopers is dit een interessante propositie vanwege de veelzijdigheid van het kantoor en mogelijke synergievoordelen.

Gewaardeerd makelaarskantoor regio Groningen -Drenthe met terugkerende inkomsten
Regio
Noord-Nederland
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
250.000 - 500.000
Overname
250.000 - 500.000