Profiel nr. 72665

Elektrotechnisch bedrijf voor industriële besturingen en panelenbouw

25/11/2019 Geplaatst

Gevestigd in

Zuid-Nederland

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Electrotechnische industrie

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 2.500.000 - € 5.000.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

DEZE ONDERNEMING WORDT OOK GEZAMENLIJK VERKOCHT MET PROFIELNUMMER 72476 

De onderneming (Besloten Vennootschap) is een bedrijf dat al tientallen jaren bestaat en een mooie klantenportefeuille heeft opgebouwd. De activiteiten betreffen panelenbouw en levering van industriële besturingen. De onderneming beschikt in totaal over ongeveer 20 medewerkers, exclusief de DGA. In het algemeen is er sprake van relatief lange dienstverbanden, het medewerkersbestand is ervaren, uitstekend opgeleid en heeft een gespreide leeftijdsopbouw.


Activiteiten van het bedrijf

Het bedrijf richt zich als toeleverancier op de markten van de machinebouw en de koelindustrie. De producten worden veelal via eigen engineering ontwikkeld, op klantspecificatie en wereldwijd geïmplementeerd. De omzet bedraagt ongeveer € 3.500k en wordt bijna volledig gerealiseerd met vaste klanten. Acquisitie wordt niet gedaan, hetgeen nog goede uitbreidingsmogelijkheden voor een koper biedt. De onderneming bevindt zich in Zuid-Oost Nederland en is gevestigd in een gehuurd pand.


Onderscheidend vermogen

De producten en diensten worden in de markt gezet vanuit een visie die gebouwd is op service en specialistische kennis. Men werkt alleen met onderdelen van A-merken en heeft uitstekende engineers in haar personeelsbestand. De producten worden wereldwijd geïmplementeerd.

De onderneming kan ook gezamenlijk geacquireerd worden  met profielnr. 72476. Dit is een zusterbedrijf van de hier aangeboden onderneming en houdt zich bezig met elektrotechnische installaties voor de utiliteitssector en de industrie. Er is een duidelijke synergie tussen beide ondernemingen.


Overig

De DGA heeft de leeftijd bereikt waarbij hij het verstandig acht om, in het belang van de lange termijncontinuïteit van de onderneming en haar medewerkers, de bedrijfsopvolging te gaan regelen. De onderneming is geschikt voor zowel strategische kopers als ook voor een MBI-kandidaat met voldoende middelen.


Elektrotechnisch bedrijf voor industriële besturingen en panelenbouw
Regio
Zuid-Nederland
Branche
Industrie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
2.500.000 - 5.000.000
Overname
N.o.t.k.

Dit profiel is door de gebruiker On-hold geplaatst. Er kan op dit moment niet op gereageerd worden.