22/10/2019 Geplaatst

Gevestigd in

Limburg

Ook interessant voor

  • Noord-Nederland
  • Oost-Nederland
  • Midden-Nederland
  • West-Nederland
  • Noord-Brabant
  • Zeeland

Algemene informatie

Branche

Transport

Soort bedrijf

Beroepsgoederenvervoer over de weg

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De transportonderneming is gevestigd in Limburg en heeft een decennialange historie. De onderneming transporteert goederen voor een aantal vaste en gerenommeerde opdrachtgevers. Het gaat in belangrijke mate om dedicated dag vervoer.

De onderneming is tevens actief in op- en overslag van goederen. Er is een laad dock aanwezig.

Het bedrijf heeft teven een beperkte omzet als verhuizer en is actief in verhuizingen voor zowel zakelijke als particuliere klanten. Voor de zakelijke markt werkt men op basis van langlopende afspraken met grote opdrachtgevers. Het overnemen van deze afdeling is geen must.


Onderscheidend vermogen

Het is het doel om de onderneming via een Activa/Passiva deal te verkopen inclusief de bijbehorende activa van de holding.

Indien er geen interesse is om de verhuistak over te nemen, is deze ook af te splitsen.

De onderneming is gevestigd  in een modern bedrijfspand van circa 1.600M2 op een ruim perceel. Aan het pand vast ligt een bedrijfswoning. Het onroerend goed kan gehuurd of overgenomen worden.

De onderneming is bij uitstek geschikt voor een strategische partij. Er zijn veel synergievoordelen te behalen. Voor een MBI kandidaat liggen er ook veel mogelijkheden de organisatie verder uit te bouwen.

De omzet is al jaren stabiel en bedraagt circa 1 mln. De onderneming is stabiel winstgevend. Het grootste deel van de omzet wordt in Limburg gerealiseerd. Het bedrijf heeft 11 medewerkers (10,5FTE), waarvan 9 chauffeurs met CE rijbewijs. Het wagenpark (10 voertuigen) is in eigendom van de holding. De onderneming is ISO 9001:2015 en VCA*2008/5.1 gecertificeerd. De ondernemingsvorm is een Besloten Vennootschap.


Overig

Reden van verkoop is het ontbreken van opvolging binnen de familie. Desgewenst wil de ondernemer een tijdelijke rol spelen na de overdracht.


Transportbedrijf Limburg
Regio
Limburg
Branche
Transport
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
N.o.t.k.