Profiel nr. 72297

Onderneming voor het stralen, poedercoaten en verpakken van producten voor derden

17/03/2020 Geplaatst

Gevestigd in

Zuid-Nederland

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Resultaat voor belasting

€ 250.000 - € 500.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming is ontstaan 1973 als eenmanszaak en in 1977 voortgezet als Besloten vennootschap (BV). Sinds 1996 is de huidige DGA (mede) eigenaar van de onderneming en vanaf 2017 alleen.


Activiteiten van het bedrijf

De activiteiten bestaan uit het poedercoaten van diversen metaalsoorten zoals aluminium, staal, RVS, chroom of verzinkt staal en het aanbrengen van elke gewenste kleur in diversen soorten harsen. De onderneming heeft ca. 100 opdrachtgevers per jaar. De producten en aantallen zijn zeer divers. Er is geen concentratie van een opdrachtgever in de omzet van de onderneming > 21%. De opdrachtgevers komen nagenoeg alleen uit Nederland. De productielijn is ca. 130 m lang en loopt door het industriële pand. Eventueel stralen gebeurd op een separate locatie in het bedrijf en niet in de productiestraat voordat de producten in de lijn gehangen worden. De onderneming heeft een doorlooplijn met automaten en een kameroven die handmatig gevuld wordt. Het proces in staccato:

  • Object in de lijn hangen (max. 6 m lengte)
  • Chemisch reinigen
  • Voorbehandelen
  • Drogen
  • Door de lak- en spuitcabine
  • Oven van ca. 200 graden
  • Uitharden
  • Chemische nabehandeling
  • Inpakken (van de lijn af)

Er is nog een 2e productielijn met een losse rail voor objecten van een bijzondere omvang etc.


Onderscheidend vermogen

Momenteel zijn 3 medewerkers (2,7 fte’s) werkzaam waaronder de DGA en zijn echtgenote. Zij zullen stoppen na overdracht van de onderneming. Naast een medewerker in vaste dienst (36 uur) werkt de onderneming met een aantal ingehuurde productie medewerkers via een uitzendbureau. Vanaf 2019 worden meer medewerkers in vaste dienst aangetrokken. De onderneming hanteert de CAO voor de metaal en techniek. De onderneming maakt gebruik van ArboNed. De laatste 3 jaar is geen verzuim gerapporteerd. De omzet bestaat uitsluitend uit het bewerken van producten van derden. De onderneming heeft geen eigen product en/of dienst. Een belangrijke acquisitie tool is het internet waarbij adverteren met Adwords naar tevredenheid wordt ingezet. De omzet 2018 bedraag Euro 985 k tegen een brutomarge van ca. 86% en een EBITDA van > Euro 300 k. De prognoseomzet 2019 ligt op schema per 30-6-2019. De overnameprijs bedraagt Euro 1.3 mio voor 100% van de aandelen.


Overig

De onderneming is gehuisvest in een industrieel bedrijfspand bestaande uit een kantoorgedeelte met hal en kantine, 4 productiehallen inclusief magazijn en werkplaats en een buitenterrein. 1 extra productiehal is verhuurd aan derden. De bedrijfslocatie is geheel ingericht voor dit specifieke productieproces. De panden zijn één geheel geworden en binnendoor toegankelijk naar elkaar. Het onroerend goed wordt gehuurd en is eigendom van een Holding binnen de familie van de DGA. De huurovereenkomst loopt tot 1 oktober 2022. De locatie is gelegen in Zuid Nederland. Huur van het OG is nadrukkelijk gewenst i.v.m. nagenoeg niet verplaatsbare investeringen van de productielijnen in het OG. De reden van verkoop is dat de huidige eigenaar geen opvolging binnen familie en/of medewerkers heeft. De onderneming is geschikt voor:

  • MBI kandidaten die nu een start willen maken in de maak industrie;
  • Strategische kopers met aanvullende producten en/of diensten;
  • Vergelijkbare collegae onderneming die een nieuwe productenlocatie zoekt.

Van de aspirant kopers worden aantoonbare liquide middelen gevraagd om geen onnodige energie te steken in verkennende gesprekken om niet.


Onderneming voor het stralen, poedercoaten en verpakken van producten voor derden
Regio
Zuid-Nederland
Branche
Industrie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
1.000.000 - 2.500.000