13/03/2020 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Holland

Ook interessant voor

  • Noord-Nederland
  • Oost-Nederland
  • Midden-Nederland
  • Zuid-Holland
  • Zuid-Nederland

Algemene informatie

Branche

Bouw

Soort bedrijf

Installatiebedrijf

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 250.000 - € 500.000

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Activiteiten van het bedrijf

De onderneming is een allround loodgietersbedrijf, actief op zowel de zakelijke als particuliere markt met een unieke ligging. Naast de installatiewerkzaamheden (gawalo) vinden werkzaamheden plaats op het gebied van dakbedekking, zink- en loodwerkzaamheden. Het bedrijf heeft circa 350 onderhoudscontracten.

De bedrijfslocatie is centraal gelegen in Amsterdam en beschikt over een kantoor, kantine, werkplaats en magazijn. Het bedrijf kent een zeer lange bestaansgeschiedenis en heeft een uitstekende regionale naamsbekendheid. De huur van de bedrijfslocatie na overname is een gewenst onderdeel van de bedrijfsovername, geen must. Het bedrijf is derhalve verplaatsbaar.

Het omzetniveau bedraagt circa € 730.000 op jaarbasis en is structureel winstgevend.  Buiten de eigenaar zijn 4 werknemers werkzaam, waarvan 3 allround loodgieter/installateurs en 1 parttime administratief medewerkster.


Overig

De ondernemer is vanwege gebrek aan opvolging op zoek naar een geschikte overnamekandidaat waarbij de huidige eigenaar bereid is mee te werken aan een goede en soepele overdracht van het bedrijf aan zijn opvolger.

De onderneming biedt uitstekende perspectieven en synergievoordelen voor een bestaande speler in de installatiebranche. Het bedrijf is tevens interessant voor ondernemende MBI-kandidaten met kennis (en kunde) van deze sector. De ondernemer wenst 100% van de aandelen te verkopen. 

Na het ondertekenen van een geheimhoudingsovereenkomst volgt verdere informatie.


Installatiebedrijf in Amsterdam
Regio
Noord-Holland
Branche
Bouw
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
250.000 - 500.000