Profiel nr. 68069

Assurantieportefeuille met overwegend particuliere klanten

24/05/2019 Geplaatst

Gevestigd in

Limburg

Ook interessant voor

  • Noord-Nederland
  • Oost-Nederland
  • Midden-Nederland
  • West-Nederland
  • Noord-Brabant
  • Zeeland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Assurantietussenpersoon, verzekering

Rechtsvorm

N.v.t.

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 100.000 - € 250.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming is al vele jaren gespecialiseerd is op het gebied van verzekeringen voor zowel de particuliere als de zakelijke markt.


Activiteiten van het bedrijf

Het klantenbestand bestaat uit zowel particuliere als zakelijke klanten, waarbij de nadruk ligt op de particuliere markt. Diverse back-office werkzaamheden (polisopmaak, administratie e.d.) zijn momenteel uitbesteed  aan een service organisatie.

De onderneming beschikt in totaal over 3 medewerkers (2fte), inclusief de verkoper. De portefeuille kan desgewenst ook zonder personeel worden overgedragen.

De portefeuille omvang in termen van omzet bedraagt een kleine € 200k. De portefeuille bestaat bijna volledig uit schadeverzekeringen. De portefeuille is geschikt om in een volmacht onder te brengen.


Onderscheidend vermogen

De klanten van de onderneming bevinden zich primair in de regio Midden- en Zuid Limburg. Veelal hebben de klanten hun hele verzekeringspakket aan de zorgen van de onderneming toevertrouwd. Naast het verzekeringspakket leidt de relatie met de klanten ook tot uitbreiding van de financiële dienstverlening, o.a. op het gebied van hypotheken en overige financieringen.

Het bedrijf heeft haar vestiging in een representatief en centraal gelegen gehuurde locatie. Bij voorkeur wordt de lopende huurovereenkomst door de koper overgenomen.


Overig

De portefeuille kan een mooie gelegenheid zijn voor een strategische koper die zijn of haar activiteiten geografisch wil uitbreiden en schaalvergroting wil realiseren.


Assurantieportefeuille met overwegend particuliere klanten
Regio
Limburg
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
100.000 - 250.000
Overname
N.o.t.k.