14/10/2019 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Bouwindustrie

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 2.500.000 - € 5.000.000

Resultaat voor belasting

€ 500.000 - € 1.000.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Familie bedrijf dat 25 jaar actief is in deze markt. Een zeer rendabel en solvabel bedrijf.


Activiteiten van het bedrijf

Het bedrijf heeft gemiddeld grotere projecten van rond de 3K. Het bedrijf heeft veel vaste klanten en is gevestigd op een zeer goede strategische locatie. Activiteiten van projecten spelen zich af in de ruwbouw maar ook bij particulieren.

Verhuur van materieel is ook een rendabele tak van het bedrijf.


Onderscheidend vermogen

Dit bouwbedrijf heeft zijn sporen verdiend waarbij een diversiteit aan opdrachten kunnen worden uitgevoerd. Het bedrijf heeft een gevestigde naam en heeft zich door de jaren heen bewezen door tal van projecten positief af te ronden. Hierdoor zijn niet alleen een grote lijst met veel grote klanten en middelgrote klanten in het klantenbestand aanwezig maar ook levering aan kleinere bedrijven. Het bedrijf heeft een stabiel personeelsbestand met vaste en geschoolde arbeidskrachten. Dit draagt bij tot een zeer goede werksfeer.


Overig

Overname is perfect voor strategische partij of vermogende ondernemer.

De bedrijfseigenaar is genegen om aan te blijven in samenwerking met een eventuele mbi kandidaat. De laatste jaren heeft het bedrijf sterke groei doorgemaakt en onlangs uitgebreid in een nieuw pand wat in eigendom is. Eigen kapitaal 150.000,- euro voor deelname MBI kandidaat. Het verhuurgedeelte van het bedrijf is een sterk deel van de bedrijfsactiviteiten. Projecten kunnen in een razend tempo worden klaargespeeld zonder daarbij de kwaliteit uit het oog te verliezen. Het leveren van kwaliteit staat bij dit bedrijf hoog in het vaandel daar er harde en jarenlange garanties moeten worden afgegeven op het geleverde werk. Is uw interesse gewekt dan hoor ik graag van u.


Bouw- en verhuurbedrijf
Regio
Nederland
Branche
Industrie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
2.500.000 - 5.000.000