Profiel nr. 67742

Glashandel / Glaszetter zoekt ondernemende compagnon voor opvolging

20/08/2019 Geplaatst

Gevestigd in

Utrecht

Algemene informatie

Branche

Bouw

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 250.000 - € 500.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

De huidige eigenaar zoekt een vakbekwaam persoon die zowel hem kan ondersteunen in het commerciële traject als intern de leiding op zich neemt. Zodat de huidige eigenaar op termijn afstand kan nemen van de dagelijkse operationele zaken. Goede verdiensten en toekomstperspectief.

De onderneming is gevestigd in kapitaalkrachtige regio in het midden van het land (driehoek Utrecht – Amsterdam – Almere), dichtbij verbindingswegen.


Activiteiten van het bedrijf

Het bedrijf voorziet de particuliere en professionele sector van het leveren en plaatsen van kozijnen, ramen, deuren, isolatieglas, hardglas deuren- en wanden, serres, schuifpuien en spiegelwanden. Ook contractuele afhandeling van glasschades. Opdrachtgevers bestaan voor de helft uit lokale overheden, scholen, sportcomplexen, woningcorporaties en dergelijke. Groot aantal lange-termin klanten.  

De onderneming heeft een zeer sterke naamsbekendheid in de regio en heeft een zeer goed gevulde orderportefeuille.


Onderscheidend vermogen

De onderneming heeft veel potentie, is gevestigd in een representatief kantoorpand (in eigendom van de ondernemer in privé) met een goed geoutilleerde werkplaats en al meer dan 35 jaar actief in de regio. Het bedrijf heeft 2 medewerkers in dienst.


Overig

Overnameprijs en -constructie bespreekbaar: het is mogelijk dat de kandidaat zich geleidelijk aan inkoopt in de onderneming na onderlinge afstemming. De huidige eigenaar heeft hierdoor het voordeel dat hij gefaseerd terug kan treden.

De huidige eigenaar zoekt een vakbekwaam persoon die zowel hem kan ondersteunen in het commerciële traject als intern de leiding op zich neemt. Zodat de huidige eigenaar op termijn afstand kan nemen van de dagelijkse operationele zaken. Goede verdiensten en toekomstperspectief


Glashandel / Glaszetter zoekt ondernemende compagnon voor opvolging
Regio
Utrecht
Branche
Bouw
Type
Te koop aangeboden
Omzet
250.000 - 500.000
Overname
N.o.t.k.