Fabrikant klassieke sportauto's

Gelderland

Algemene informatie

Branche:
Groothandel

Soort bedrijf:
Overig

Rechtsvorm:
BV

Transactievorm:
Aandelentransactie

Type koper:

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname

Levensfase onderneming:
Volwassen


Financiële informatie

Omzet indicatie:
2.500.000 - 5.000.000

Resultaat voor belasting:
1.000.000 - 2.500.000

Indicatie overnamebedrag:
> 5.000.000

Aantal medewerkers (in FTE):
25 - 50


Bedrijfshistorie / achtergrond

Burton, producent van een klassieke sportauto (gebaseerd op het onderstel van een Citroën 2CV) is de grootste sportwagenfabriek van Nederland.

Naast deze sportwagen produceert de onderneming een grote range kwaliteitsonderdelen voor de Citroën 2CV onder het label Burton 2CV Parts.


Activiteiten van het bedrijf

De Burton is een klassieke, open tweezitter naar eigen ontwerp, die geheel volgens de wensen van de klant wordt opgebouwd. De auto kan naar keuze worden geleverd als zelfbouwpakket of compleet afgebouwd in de fabriek.

Het assortiment 2CV Parts bestaat uit ruim 1.600 kwaliteitsonderdelen voor de Citroën 2CV en daarvan afgeleide modellen. De onderdelen worden in eigen beheer ontworpen en ontwikkeld. Revisieonderdelen worden vervaardigd in de eigen speciale revisiewerkplaats.


Onderscheidend vermogen

De markt is een wereldwijde niche van liefhebbers van klassieke sportauto's en 2CV's. Het merk neemt daarin een vooraanstaande positie in mede dankzij haar uitgebreide voorraad kwaliteitsonderdelen, die grotendeels via de webshop verkocht worden.


Overig

De reden van verkoop is dat de beide ondernemers vanwege ambities in een andere richting de sterk groeiende onderneming wensen over te dragen aan een partij die de potentie verder vorm en inhoud kan geven en de onderneming naar een volgende fase kan leiden.


Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen over dit profiel. Het enige wat je hoeft te doen is het reactieformulier in te vullen en wij brengen je direct in contact met de (ver)kopende partij. In het reactieformulier is ruimte om al je vragen te stellen.

Je gegevens zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.


Postcode

Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


E-mail

Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

Telefoon

Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

Mobiele Telefoon

Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.