29/01/2019 Geplaatst

Gevestigd in

Gelderland

Algemene informatie

Branche

Groothandel

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

25 - 50

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 2.500.000 - € 5.000.000

Indicatie overnamebedrag

> 5.000.000

Resultaat voor belasting

€ 1.000.000 - € 2.500.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Burton, producent van een klassieke sportauto (gebaseerd op het onderstel van een Citroën 2CV) is de grootste sportwagenfabriek van Nederland.

Naast deze sportwagen produceert de onderneming een grote range kwaliteitsonderdelen voor de Citroën 2CV onder het label Burton 2CV Parts.


Activiteiten van het bedrijf

De Burton is een klassieke, open tweezitter naar eigen ontwerp, die geheel volgens de wensen van de klant wordt opgebouwd. De auto kan naar keuze worden geleverd als zelfbouwpakket of compleet afgebouwd in de fabriek.

Het assortiment 2CV Parts bestaat uit ruim 1.600 kwaliteitsonderdelen voor de Citroën 2CV en daarvan afgeleide modellen. De onderdelen worden in eigen beheer ontworpen en ontwikkeld. Revisieonderdelen worden vervaardigd in de eigen speciale revisiewerkplaats.


Onderscheidend vermogen

De markt is een wereldwijde niche van liefhebbers van klassieke sportauto's en 2CV's. Het merk neemt daarin een vooraanstaande positie in mede dankzij haar uitgebreide voorraad kwaliteitsonderdelen, die grotendeels via de webshop verkocht worden.


Overig

De reden van verkoop is dat de beide ondernemers vanwege ambities in een andere richting de sterk groeiende onderneming wensen over te dragen aan een partij die de potentie verder vorm en inhoud kan geven en de onderneming naar een volgende fase kan leiden.


Fabrikant klassieke sportauto's
Regio
Gelderland
Branche
Groothandel
Type
Te koop aangeboden
Omzet
2.500.000 - 5.000.000
Overname
> 5.000.000